Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Recent, la Buzău a avut loc Campionatul Național de Semimaraton, ediția 2019, competiție organizată de Federația Română de Atletism, Primăria Municipiului Buzău, S.C.M. Gloria Buzău, L.P.S. Buzău, A.J. Atletism Buzău și C.S.S. Buzău, întrecere adjudecată în proba de masculin seniori de către sportivul Nicolae Soare, cel mai valoros atlet buzoian din ultimii ani, sportivi care se regăsește în componența echipei Științei Bacău.

Ioana Plăvan, concurența serioasă pentru Marina Baboi

La conferința de săptămâna trecută, Tudorie Dumitru, șeful secției de atletism a anunțat transferul tinerei Ioana Plăvan (n.r. născută în 1998, transferată de la CSS Câmpina), una dintre sportivele de perspectivă ale atletismului românesc, locul 6 la nivel național în clasamentul tineretului potrivit spuselor sale, locul 125 mondial la aruncare cu sulița, singura probă la care concurează, potrivit site-ului federației internaționale de profil.

„Am reușit să transferăm o sportivă foarte bună, Ioana Plăvan, campioană la tineret și națională, o sportivă care îi va face competiție Marinei Baboi, ambele sportive foarte bune la nivel național, cu perspective internaționale” – Dumitru Tudorie, șef secția atletism SCM Gloria Buzău

Logica din Crâng: o speranța a atletismului peste un sportiv consacrat la Jocurile Olimpice

Întrebat dacă Nicolae Soare, atletul buzoian legitimat la Știința Bacău, participant la Olimpiada de la Rio din 2016, sportiv cu șanse reale și la JO din 2020 a intrat vreodată în planurile SCM Gloria Buzău, având în vedere rezultatele sale, superioare Ioanei Plăvan, Tudorie Dumitru a oferit un răspuns cel puțin haotic:

„Ce am transferat acum este peste Soare. Soare este locul 100 și ceva la mondiale, în timp ce Plăvan este locul 6 la tineret. Sper ca la mondiale să fie în primele 10. Am avut discuții cu Soare (n.r. Nicolae, atlet buzoian, legitimat la Bacău) însă nu am ajuns la nici o concluzia din cauza banilor pe care acesta i-a cerut. L-am ofertat anul trecut și cu banii ăia am fi adus 20 de sportive. A cerut foarte mult, cu banii pe care i-a cerut aduceam două handbaliste. Poate am fi ajuns la un consens, dacă nu ar fi vrut să aibă dublă legitimare și să fie în totalitate sportivul nostru” – Dumitru Tudorie, șef secția atletism SCM Gloria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.