Un buzoian „în cărţi” pentru preluarea Rapidului

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
sarpe-ovidiu-ene
Ovidiu Ene „Sarpe” – in dreapta

Plecat din Buzău încă din 1998, Ovidiu Ene a cunoscut gustul adevăratelor afaceri în străinătate. Ajuns în „Ţara făgăduinţei” buzoianul a înfiinţat în 1999 formaţia Rapid Las Vegas, în oraşul din statul Nevada. Anii au trecut şi Ene a devenit un prosper om de afaceri în America, acolo unde potrivit apropiaţilor ar deţine o avere estimată la peste 60 de milioane de dolari. Imobiliarele sunt „ţinta” principală a buzoianului care este un rapidist înfocat. Situaţia financiară dificilă prin care trece echipa giuleşteană, alături de decizia Tribunalului Bucureşti de a aproba planul de reorganizare a formaţiei de sub Podul Grant a făcut ca visul de preluarea al echipe iubite să fie mai aproape ca niciodată.

A dorit să preia Gloria Buzău

Imediat după ce a retrogradat în liga secundă, buzoianul Ovidiu Ene a dorit să se implice în fotbal chiar la echipa din oraşul natal. Tratativele dintre acesta şi conducătorii Gloriei Buzău nu au avut însă nici o finalitate, Ene preferând să se ocupe de afacerile din America în detrimentul mocirlei în care se scaldă de decenii fotbalul românesc.

Protagonistul emisiunii „România, te iubesc!”

Povestea de succes a buzoianului ajuns dincolo de Atlantic nu a trecut neobservată în mass-media din ţară. În urmă cu câţiva ani, Ovidiu Ene, cunoscut sub porecla de „Şarpe” a fost protagonistul cunoscutei emisiuni „România, te iubesc!”. Show-ul tv realizat de Pro TV l-a avut în prim plan pe posibilul finanţator al giuleştenilor. Povestea acestuia în America poate fi urmărită în cadrul emisiunii anterior menţionate pe site-ul www.buzaul-sportiv.ro

garman

Organizează Festivalul Fotbalului Românesc în SUA

Pus pe picioare, „Şarpe” nu şi-a abandonat prima dragoste: fotbalul. Anual organizează „Festivalul Fotbalului Românesc”, un turneu de fotbal la care participă în medie 12 echipe din statul Nevada şi împrejurimi, în principal din oraşe în care se află români. Firmele sale sponsorizează evenimentul găzduit anul de „oraşul păcatelor”, în timp ce TVR Internaţional transmite evenimentul pretutindeni în lume.

Turneul se bucură de o intensă promovare, acesta fiind unul din evenimentele la care iau parte an de an foarte mulţi români stabiliţi în America. Clipul de promovare pentru ediţia din 2013 a fost realizat şi prezentat de Corina Dănilă, actrită consacrată la postul Acasă TV. Materialele multimedia cu activitatea buzoianului în „sportul rege” din State pot fi vizionate pe site-ul buzaul-sportiv.ro

rapid-las-vegas
Rapid Las Vegas

Ovidiu Ene este doar unul dintre cei şapte milionari români despre care impresarul Florin Manea spunea că sunt dispuşi să asigure un buget anual de patru milioane de euro la Rapid Bucuresti. Buzoianul a început să facă afaceri în SUA cu aranjamente florale, iar apoi a trecut la imobiliare, sursa amintită precizând că afaceristul are o avere estimata la circa 60 de milioane de dolari. “Vreau să văd actele, să aflu adevarata situaţie a clubului, să îmi pot da seama cum ne organizăm. Voi încerca să ajut cum pot, nu putem lasă Rapidul să moară” este anunţul dătător de speranţe făcut de afaceristul Ovidiu Ene pentru toţi fanii rapidişti”, a declarat Ene pentru fanatik.ro.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentEtapa a X-a, Trofeul „Buzăul Sportiv” la şah
Articolul următorTârlungeniul deplânge „online” arbitrajul cu Gloria Buzău
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".