VIDEO. AJF Buzău organizează cursuri pentru arbitri

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

adrian-petre

Comisia Judeţeană de Arbitri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău organizează cursuri pentru formarea unei noi generaţii de „fluieraşi”. Pentru prima dată, lectorii forului buzoian vor preda simultan în cinci localităţi din judeţul Buzău.
Odată cu schimbarea preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, toate comisiile aflate în subordinea forului au fost „resuscitate”. Cele mai importante schimbări s-au simţit în cadrul Comisiei Judeţene de Arbitri, structură care în ultimele luni a bifat o serie de modificări. Printre schimbări se numără organizarea unor sesiuni pentru formarea de noi arbitri precum şi înfiinţarea de şcoli dedicate tinerilor din Buzău care tind spre o carieră în arbitraj. O premieră o reprezintă înfiinţarea şcolilor de arbitri în afara municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat.
Anulând costurile de deplasare, oficialii AJF speră ca tinerii din mediul rural să vină într-un număr cât mai mare la cursuri, pentru a se forma o arie importantă de selecţie.
Cursurile pentru arbitraj durează aproximativ trei luni şi implică şedinţe de pregătire fizică şi teoretică. După încheierea cursurilor, absolvenţii pot începe practica imediat, în ultimul eşalon fotbalistic din judeţ.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.