VIDEO. Bugetul Centrului de Excelenţă, cât tot bugetul sportului buzoian! Vezi aici reacţia oamenilor de sport din Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

IMG_1027Conducătorii principalelor cluburi de sport din municipiul Buzău sunt revoltaţi de iniţiativa autorităţilor locale de a realiza Centrul de Excelenţă, în detrimentul finanţării echipelor buzoiene. Proiectul Federaţiei Române de Fotbal de la Buzău costă autorităţile 200.000 de euro anual, adică cu 30.000 de euro mai mult decât bugetul cumulat al formaţiilor de handbal feminin, rugby, volei şi futsal. Demersul prin care Federaţia Română de Fotbal vrea să realizeze la Buzău un Centrul de Excelenţă regional este o necunoscută chiar şi pentru oamenii locali din fenomen. Iulică Trăsnea, membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, totodată şi preşedinte al echipei de futsal Luceafărul din localitate, nu este de acord cu iniţiativa forului de Capitală dacă aceasta privează de bani grupările de sport reprezentative ale judeţului. Faptul că Primăria Buzău va aloca sume importante Centrului de Excelenţă „Tricolor 11”, pe lângă alte beneficii, a stârnit mânia celor de la rugby, care au în componenţa un număr impresionant de sportivi buzoieni.

Situaţia este identică şi la Dacia Buzău care a trimis în mod constant, în ultimii 15 ani, jucători către loturile naţionale, bifând cele mai importante rezultate din istoria clubului tot cu jucători autohtoni. În momentul de faţa, Dacia Buzău nu are bani pentru a participa în Divizia A1, al doilea eşalon valoric din ţară la volei masculin. Stejarul „scârţâie” înaintea Diviziei Naţionale de Seniori, mai ales că în Parcul Tineretului sunt legitimaţi un număr impresionant de copii şi tineri. Lucefărul a promovat în Liga I de futsal cu un lot format în totalitate din jucători buzoieni, dar nu are bani pentru a onora participarea din prima divizie, în timp ce Handbal Municipal Buzău speră să se afle la startul Diviziei A, a două ligă ierarhică din ţară.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.