VIDEO. FC Puieşti a câştigat Cupa României! Vezi aici meciul integral şi toate informaţiile de la finală

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

finala-cupei-romaniei-2015-3

Fotbaliştii formaţiei FC Puieşti au reuşit să aducă primul trofeu în vitrina clubului. Jucătorii antrenaţi de Cosmin Bălan s-au impus fără emoţii în ultimul act al Cupei României, faza judeţeană. FC Puieşti a învins pe stadionul „Gloria” la scor de neprezentare echipa din Săgeata. Peste 1000 de spectatori au asistat la succesul ocupantei locului trei din Liga a IV-a.

FC Puieşti nu a întâmpinat nicio problemă în finala Cupei României, disputată pe arena din Crâng în faţa echipei din Săgeata. Fără a călca pedala de acceleraţie, elevii lui Bălan au deschis scorul în minutul 36, prin  Alin Iacob, „internaţionalul” de la minifotbal, care a înscris printr-o lovitură de cap după o centrare a lui Mihai. În minutul 67, conform cursului jocului, Zota a dublat avantajul echipei din Puieşti după o acţiune şcoală a trupei patronate de Gelu Preda. Mădălin Puşcă a încheiat balul, în minutul 77 după o acţiune persoală. Mijlocaşul celor din Puieşti a înscris lejer, cu un şut plasat din interiorul careului. Câştigătoarea Cupei a fost premiată în stil mare. Jucătorii de la FC Puieşti şi-au primit medaliile şi trofeul pentru câştigarea competiţiei de la tribuna oficială. Campioana Olimpia Râmnicu Sărat şi câştigătoarea Cupei României se vor întâlni în luna august în ediţia inaugurală a SuperCupei de Buzău.

FINALA CUPEI ROMÂNIEI LA FOTBAL 2014-2015, FAZA JUDEŢEANĂ – BUZĂU

FC PUIEŞTI – AS SĂGEATA


Cele mai bune echipe de fotbal din judeţ au fost premiate în această seară cu ocazia finala Cupei României la fotbal. Premierea a fost făcută de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi de foste glorii buzoiene. Nu au lipsit de la festivitatea de premiere nici oficialii Gloriei Buzău. Olimpia Râmnicu Sărat a primit trofeul pentru cea mai bună echipă, titlul obţinut după ce râmnicenii au încheiat pe locul I primul eşalon fotbalistic din judeţ. La nivel de copii şi juniori, Liga a IV-a a fost adjudecată de Metalul Buzău. Nu au fost uitaţi nici cei mai buni marcatori din Liga a IV-a, care au fost premiaţi cu echipament sportiv pentru performanţele din stagiunea recent încheiată. În cele două serii din Liga a V-a s-au impus Şoimii Costeşti şi Înfrăţirea Zoiţa, în timp ce la juniori câştigătoarele au fost Partizanul Merei şi Pescăruşul Luciu.

finala-cupei-romaniei-2015-2

Nu în ultimul rând, au fost premiate şi campioanele ultimului eşalon fotbalistic din judet. Este vorba despre echipele Rapid Măteşti şi Viitorul Valea Râmnicului la nivel de seniori şi Vulturul Topliceni – Glodeanu Siliştea la juniori. Pentru prima dată a fost acordat trofeul „Fair-Play”. O altă premieră a reprezentat-o acordarea unor trofee echipelor care au folosit cel mai mare număr de juniori în ediţia de campionat 2014-2015. Ultimele echipe premiate au fost câştigătoarele campionatelor judeţene dedicate fotbalului juvenil, acolo unde formaţiile Liceului cu Program Sportiv Buzău s-au impus la toate cele trei categorii, respectiv juniori C, D şi E.

 

Disputată în fieful Gloriei Buzău, la lumina reflectoarelor, finala Cupei României, faza judeţeană, nu a stârnit interes în rândul oficialilor din Crâng. Nici preşedintele Tulpan şi nici vreun alt reprezentat al clubului nu a fost prezent la meci. În schimb, tribuna oficială a fost ticsită de primari din judeţ. Noua conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău s-a străduit ca finala Cupei României să fie un eveniment memorabil pentru jucători şi microbişti deopotrivă. Cu ocazia actului final al celei mai vechi competiţii din ţară, pe arena din Crâng au fost premiate toate campioanele judeţene şi cei mai bun fotbalişti. 

finala-cupei-romaniei-2015

La meci au fost prezente oficialităţi locale, precum şi un număr record de primari ai comunelor din Buzău. Peste 1000 de spectatori au venit să vadă meciul „de judeţ” disputat pe „Gloria”. Au lipsit însă reprezentanţii Gloriei Buzău, care nu au dat curs invitaţiei AJF din varii motive. Managerul Ion Viorel este în vacanţă, în Grecia, iar secretarul general al clubului, Mitică Marcu, a asistat la funerarile fostului mare antrenor Angelo Niculescu, din partea clubului buzoian. Preşedintele Dan Tulpan în schimb, a absentat nemotivat. În tribunele stadionului din Crâng au luat loc şi foste glorii ale echipei, precum Mircea Constantin sau Sandu Ionescu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.