Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Echipa de handbal feminin a SCM Gloria Buzău este cea mai avantajată echipă în actuala stagiune a Ligii Florilor. Nu o spunem noi, ci cel mai titrat cotidian sportiv din ţară. Într-un articol de analiză, argumentat şi însoţit de dovezi foto şi video, redactorul Marian Ursescu arată cum echipa primăriei din Buzău a fost ajutată meci de meci pentru a ocupa poziţia din prezent, locul 3 cu 32 de puncte, cu şanse reale pentru participarea în stagiunea următoare a cupelor europene. Iată ce notează GSP, cu menţiunea că materialele doveditoare, foto & video se regăsesc accesând acest link.

Gloria Buzău este formația care, spun președinții de primă ligă din România, a avut cele mai multe arbitraje favorabile în actuala ediție de campionat. Există alte 5 meciuri în care adversarele Buzăului au acuzat maniera de arbitraj, dar Gloria a rămas cu punctele. Adversarele acuză faptul că șeful Comisiei Centrale de Arbitri, fostul arbitru Vasile Pavel, e din Buzău, el fiind cel care face delegările.

1. RAPID-GLORIA BUZĂU 27-31
Rapidul a condus până în minutul 45, dar pe final, giuleștenii au acuzat că nu au mai fost lăsați să joace. Pe reluările video s-a văzut că Buzăul a jucat o fază cu 8 jucătoare pe teren. Rapidiștii au protestat, dar nu s-a luat nicio măsură. Managerul Rapidului, Bogdan Vasiliu, a făcut după meci o declarație haioasă: „Mesaj către cooperativa agricolă… Mai bine dați un comunicat cu clasamentul unităților de producție… Ar fi mai ușor…”. A fost chemat la Comisia de Disciplină și amendat!

2. GLORIA BUZĂU-GLORIA BISTRIȚA 25-22
În meciul tur, de la Buzău, tot cu Gloria Bistrița, ardelenii au făcut memoriu împotriva arbitrilor din Vaslui, Gheorghiu-Hagiu. „Noi am considerat că a fost viciere de rezultat, dar Comisia ne-a răspuns la memoriu și ne-a transmis că nu există suficiente motive să se ia măsuri împotriva arbitrilor”, a explicat Pașca.

3. AHCM SLOBOZIA-GLORIA BUZĂU 23-24
Ultima clasată în Liga Națională a pus mari probleme Buzăului. Câteva decizii ale arbitrelor Florescu-Stoia le-au ajutat pe buzoience să ducă disputa spre o victorie la limită!

4. MĂGURA CISNĂDIE-GLORIA BUZĂU 22-22
Cu aceiași Gheorghiu-Hagiu, Buzăul a scos un rezultat de egalitate la Cisnădie. În ultimul minut de joc, sunt trei decizii clare în favoarea Gloriei. Cei doi arbitri iau mingea gazdelor după doar 5 pase, de la ridicarea prepasivului, un fault la Panici nu este sancționat și Buzăul egalează în ultima secundă!

5. GLORIA BUZĂU-SCM RM. VÂLCEA 26-26
Pe ultima fază de atac a vâlcencelor, pivotul Asma Elghaoui este trasă evident de tricou, pe semicerc, de Carmen Stoleru. Buzoianca era jumătate de metru în semicercul propriu. Cei doi arbitri Moldoveanu și Georgescu lasă faza să meargă, iar meciul se încheie egal, după ce Buzăul ratează ultima fază. Tot în ultimele minute, Vâlcea a mai avut un 7 metri neacordat la Alicia Fraga Fernandez.

6. GLORIA BUZĂU-RAPID 27-24
Rapidul a acuzat încă o dată maniera de arbitraj a clujenilor Badiu-Barbu care au ajutat gazdele să revină în joc. „La fiecare acțiune pe extremă, s-a fluierat aruncare de la 7 metri”, au spus giuleștenii.

Sursă text, foto & video: Gazeta Sporturilor, ediţia online.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.