VIDEO. Interzis cardiacilor! Gloria Buzău a pierdut confruntarea cu Rapid Bucureşti în minutele de prelungire

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

GLORIA

Gloria Buzău rămâne cu un singur punct după primele trei etape de campionat. Fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel nu au izbutit să obţină nici măcar un punct din confruntarea cu fosta prim-divizionară Rapid Bucureşti. Într-o partidă interzisă cardiacilor, buzoienii au fost conduşi 86 de minute, au egalat din penalty şi au pierdut meciul cu giuleştenii în minutele de prelungire.
Sâmbătă dimineaţă, în faţa a aproximativ 1.200 de spectatori, Gloria Buzău a întâlnit în Crâng fosta prim divizionară Rapid Bucureşti. Susţinuţi frenetic de peste 400 de ultraşi, giuleştenii au trecut la cârma partidei încă din primele minute ale jocului. După o repriză în care au rezistat eroic atacurilor giuleştenilor, fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel au primit gol la ultima fază de joc ale primelor 45 de minute. Răzvan Trandu a înscris cu un trasor de la 25 de metri, direct în vinclul porţii lui Sârbu. În repriza secundă jocul s-a echilibrat. Clement Pălimaru a fost “agăţat” în suprafaţa de pedeapsă adversă, arbitrul partidei a acordat lovitură de la punctul cu var, iar Răduca l-a învins pe Draghia cu un şut plasat, cu doar patru minute înainte de fluierul final. Bucuria buzoienilor nu a ţinut decât patru minute. După o cursă de 30 de metri, Tranda l-a învins pe Sârbu, pentru a doua oară, reuşind să ducă toate cele trei puncte în Giuleşti. Ion Viorel, antrenorul grupării din Crâng s-a declarat dezamăgit de jucătorii săi, care au evoluat timoraţi în faţa Rapidului. Marcatorul unicului gol al buzoienilor, atacantul Alin Răduca a spus că un rezultat de egalitate ar fi fost în concordanţă cu ostilităţile, în condiţiile în care cele două formaţii s-au anihilat reciproc. În tabăra adversă, Dan Alexa, tehnicianul giuleştenilor, a fost mulţumit de victoria obţinută de băieţii săi. Cu cele trei puncte din Crâng, giuleştenii au luat prima opţiune în cursa pentru promovarea în Liga I. Cu trei puncte câştigate în Crâng, rapidiştii sunt liderii primei serii din Liga secundă, la egalitate cu Dacia Unirea Brăila, însă cu un golaveraj superior, în timp ce buzoienii rămân pe locul 11, cu un singur punct după primele trei jocuri. Etapa viitoare, Gloria Buzău se va deplasa la Bacău pentru confruntarea cu Sport Club din localitate.

REZUMAT VIDEO, GLORIA BUZĂU – RAPID BUCUREŞTI: 1-2

Buget mic, pretenţii pe măsură

Tehnicianul Gloriei Buzău, Ion Viorel, a deplâns situaţia financiară a grupării din Crâng, după fluierul final al confruntării pierdute în compania formaţiei Rapid Bucureşti. „Vioară” a vorbit despre banii celorlalte participante în Liga a II-a şi a spus că, indiferent de buget, majoritatea echipelor sunt echilibrate valoric.
Pe lângă problemele sportive, tehnicianul Gloriei Buzău se confruntă şi cu dificultăţi materiale. Banii în Crâng sunt tot mai puţini şi se văd tot mai rar, astfel că acest lucru a început să afecteze vestiarul. Colegele de serie ale buzoienilor o duc mai bine. Majoritatea beneficiază atât de sprijinul autorităţilor locale, cât şi de suportul celor judeţene.
În ciuda diferenţelor de buget pe care gruparea prezidată de Dan Tulpan le înregistrează în comparaţie cu celelalte combatante din liga secundă, „Vioară” spune că, valoric, majoritatea echipelor din al doilea eşalon sunt la acelaşi nivel. Deşi favoriţii lor nu au reuşit mare lucru în acest debut de campionat, suporterii buzoieni şi-au arătat constant susţinerea faţa de fotbaliştii grupării din Crâng. Ion Viorel le-a cerut răbdare microbiştilor buzoieni şi a ţinut să le mulţumească acestora pentru prezenţa la confruntarea cu Rapid. Cu un singur punct, după trei meciuri oficiale disputate în Liga a II-a, Gloria Buzău ocupă locul 11 în prima serie, la egalitate cu ultimele două clasate. „Glorioşii” mai au o „restanţă” de disputat cu Ceahlăul Piatra Neamţ iar etapa viitoare vor întâlni Sport Club Bacău în deplasare.

Dezamăgit de jucători

Înfrângerea suferită cu Rapid, în minutele de prelungire, a lăsat urme adânci în vestiarul Gloriei Buzău. Tehnicianul grupării din Crâng este dezamăgit de evoluţia elevilor săi, mai ales a jucătorilor sub 19 ani. În aceste condiţii, Ion Viorel vrea să obţină trei puncte din deplasarea de la Bacău. Cu un singur punct din trei meciuri oficiale, evoluţia Gloriei nu este pe placul microbiştilor buzoieni şi nici a oficialilor din Crâng. Antrenorul Ion Viorel s-a declarat nemulţumit de fotbaliştii săi, mai ales de cei tineri care au început din primul minut confruntarea pierdută în minutul 90, cu Rapid Bucureşti. Tehnicianul buzoienilor a admis faptul că tot jucătorii cu experienţă din lotul Gloriei vor fi nevoiţi să ducă la bun sfârşit actuala stagiune. În ciuda faptului că au fost la un pas să obţină un rezultat de egalitate în compania giuleştenilor, fotbaliştii antrenaţi de „Vioară” au părut lipsiţi de vlagă, creativitate, iar o parte din ei au clacat fizic prea devreme. Cu doar un punct din trei meciuri disputate, fotbaliştii divizionarei secunde din Crâng vor să bifeze victoria în întâlnirea care va avea loc în deplasare, cu SC Bacău. Meciul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11:00 şi face parte din etapa a 5-a din prima serie a Ligii secunde.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.