VIDEO | Întrebări incomode pentru preşedintele FRF! BURLEANU A VORBIT DESPRE MOTIVAREA DIN DOSARUL „GLORIEI”, CIS AL TRICOLOR 11 ŞI PRIETENII DE LA BUZĂU

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
petre-burleanu-toma-neagu
De la stânga la dreapta: Adrian Petre, vicepreşedinte CJ Buzău & preşedinte AJF Buzău; Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău; Răzvan Burleanu, preşedinte FRF şi Constantin Toma, primarul mun. Buzău.

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a fost prezent astăzi, la Buzău, cu ocazia inaugurării noii săli de sport a Liceului cu Program Sportiv. Prezent în faţa jurnaliştilor buzoieni, şefului FRF i-au fost adresate o serie de întrebări incomode privitoare la dosarul meciurilor trucate în care a fost implicată Gloria Buzău, funcţionarea Centrului de Excelenţă FRF de la Buzău şi sprijinul pe care acesta l-ar fi primit din partea unui om de afaceri buzoian. „Nu am primit niciun ajutor din partea domnului Turturică, pentru că el nu este membru afiliat al Federaţiei Române de Fotbal“, a declarat Burleanu.
Deşi jucătorii şi antrenorii Gloriei Buzău au fost aspru sancţionaţi pentru trucarea unor meciuri, motivarea comisiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal întârzie să apară. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF este convins că acestea au luat decizia corectă, iar apariţia motivării reprezintă doar o problemă de timp, care s-a întins deja pe câteva luni bune. „Motivarea este o proble­mă care pri­veşte comisiile jurisdicţionale. Toate lucrurile sunt certe. Nu cred că puteţi să susţineţi că trebuie să îi încurajăm pe cei ce truchează me­ciurile de fotbal. Este o situa­ţie în care dacă nu curăţăm lucrurile, nu putem vorbi despre sport“, a declarat Bur­leanu. Privitor la funcţionarea şi finanţarea Centrului de Excelenţă „Tricolor 11” de la Buzău, şeful fotbalului românesc s-a rezumat la o comparaţie cu handbalul. Chiar dacă nu au Certificat de Identitate Sportivă, lucru care contravine reglementărilor juridice pentru finanţarea din partea autorităţilor publice şi totodată Statutului FRF, Burleanu consideră că aceastea sunt în deplină legalitate.

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF şi Constantin Toma, primarul mun. Buzău.
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF şi Constantin Toma, primarul mun. Buzău.

Întrebat dacă este o coincidenţă stranie faptul că unul din oamenii care au solicitat falimentul Gloriei Buzău este actualmente patronul noii echipei autointitulate „a Buzăului” şi totodată una din persoanele care l-au sprijinit în campania pentru şefia FRF, Burleanu a răspuns vag.
FC Gloria Buzău s-a desfiinţat, iar pe stadionul echipei din Crâng evoluează o nouă formaţiei, FC Buzău, care se află în Liga a V-a. Gruparea este condusă de un personaj care s-a aflat la masa credală a defunctului club atât în nume propriu, cât şi cu una din societăţile pe care le administrează. Dispariţia Gloriei Buzău a venit, coincidenţă sau nu, după ce o bună parte din jucători, alături de staff-ul tehnic au fost pedepsiţi pentru trucarea unor partide din campionatul intern şi a unor jocuri de pregătire disputate în Turcia.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.