VIDEO. Jucătoare noi şi consolidarea bugetului, priorităţile oficialilor de la HM Buzău

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Moment fericit pentru sportul buzoian. Echipa de handbal feminin a reusit astăzi sa castige barajul cu Cetate Deva și, in proportie de 99%, a promovat in prima ligă. Buzoiencele au castigat astăzi la capatul unui meci dramatic in care au fost conduse si la sase goluri diferență.

Este cea mai importantă reușită a sportului buzoian din ultimii 9 ani. Astăzi, echipa de handbal fete din Buzău a reușit promovarea în prima ligă feminină de handbal. Din 2007 microbiștii buzoieni nu s-au mai bucurat, atunci când Gloria urca pe prima scenă a fotbalului buzoian. De astă dată, vestea bună vine dinspre Pitești, unde HM Buzău a câștigat azi barajul cu Cetate Deva după un meci interzis cardiacilor. Handbalistele buzoiene au câștigat cu 39-38 după ce la un moment dat au fost conduse și cu șase goluri. La final, președintele Miloș abia dacă se mai putea bucura. Din cauza efortului extraordinar de la finalul partidei, una din jucătoare, Mirela Voicu s-a prăbușit pe parchet.

Din spusele oficialilor echipei din Buzău, HM Buzău va ocupa locul din prima ligă rămas liber după retragerea vicecampioanei din Baia Mare. Președintele Ștefan Miloș speră că după promovare autoritățile locale vor sprijini financiar cum se cuvine echipa de handbal, astfel încât să nu se mai repete rușinea din urmă cu trei ani, când formația de rugby Stejarul nu s-a înscris în Superligă.

„90 la suta vom juca in prima liga!”

„90 la suta vom juca in prima liga!”, a anunțat astăzi antrenorul echipei buzoiene de handbal Romeo Ilie. Acesta le-a multumit tuturor jucatoarelor pentru prestatia din ultimul sezon, dar in special Ancai Lipan, cea mai buna jucatoare a turneului de la Pitesti. Daca promovarea se va realiza 100%, fetele vor primi si un cadou financiar.

La 90% estimează Romeo Ilie, șansele echipei de handbal fete din Buzău de a evolua în prima ligă. După reușita de pe teren, acum ochii buzoienilor sunt îndreptați pentrua a primi vești de la Baia Mare. Reușita de la turneul de baraj de la Pitești a echipei buzoiene se datorează într-o proporție considerabilă veteranei Anca Lipan. La 34 de ani, aceasta a fost cea mai bună jucătoare. Dacă promovarea se va realiza, fetele vor avea parte și de un cadou în bani. HM Buzău este pe cale de a reveni în prima ligă după 5 ani de absență. În condițiile în care Gloria se află cu un pas în groapă, echipa de handbal fete va deveni cea mai importantă entitate sportivă din județ.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.