Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

SCM Gloria Buzău a pierdut confruntarea cu CS Mioveni, disputată pe teren propriu în cadrul etapei a V-a din liga secundă de fotbal. Aproximativ 2.500 de buzoieni au asistat la prima înfrângere a jucătorilor antrenaţi de Ilie Stan. CS Mioveni şi-a continuat la Buzău parcursul bun din actuala stagiune în care argeşenii sunt neînvinşi.

Partida din Crâng a început sub semnului echilibru. Perioada de tatonare s-a încheiat în minutul 17, când oaspeţii şi-au concretizat acţiunile ofensive pe tabela de marcaj. O centrare de pe partea dreaptă, urmată de un lob după o lovitură de cap din colţul careului mic a lui Valentin Balint a făcut ca jocul celor două echipe să se deschidă.

În minutul 32, buzoienii au reclamat o lovitură de la punctul cu var, însă arbitrul partidei a lăsat jocul să continue. Două minute mai târziu, Munteanu reia din prima, din apropierea punctului cu var, însă şutul trimis la firul ierbii a fost reţinut fără probleme de portarul advers, Flaviu Croitoru. Jucătorii lui Ilie Stan s-au instalat în treimea adversă, dar cascada de ocazii a fost irosită cu superficialitate, oaspeţii reuşind să intre la cabine, după primele 45 de minute, în avantaj fragil.

În partea secundă a confruntării, gazdele au continuat şarjele ofensive, iar în minutul 56, SCM Gloria Buzău a obţinut o lovitură de la punctul cu var. Penalty-ul a fost irosit de golgheterul echipei, Valentin Munteanu, care a trimis în stâlpul din dreapta al porţii.

VIDEO | REZUMAT SCM GLORIA BUZĂU VS CS MIOVENI

Buzoienii nu au acuzat ratarea loviturii de pedeapsă şi au continuat să atace. Munteanu şi Alexandru Valentin au trecut pe lângă gol, iar în al doilea minut de prelungire al partidei, Tucaliuc a şutat superb din colţul careului de 16 metri, însă portarul advers a bifat o intervenţie divină, reuşind să trimită mingea peste transversală. Cu doar şapte minute înainte de fluierul final, Marius Ioniţă, unul dintre fundaşii centrali ai buzoienilor, a fost eliminat după ce a văzut al doilea cartonaş galben.

Ultimul atac al buzoienilor a fost irosit copilăreşte, oaspeţii reuşind să înscrie golul doi după un contra-atac ca la manual. Al doilea gol a argeşenilor a fost înscris de Simon Măzărache.

La ora redactării articolului, CS Mioveni este liderul în liga secundă, în timp ce SCM Gloria Buzău ocupă poziţia a patra, cu 12 puncte, la egalitate cu UTA Arad şi Turnu Măgurele, ocupantele locurilor doi şi trei. Etapa viitoare, SCM Gloria Buzău va evolua în deplasare la Pandurii Tg. Jiu, penultima clasată din ierarhia la zi.

SCM GLORIA BUZĂU – CS MIOVENI: 0-2, (0-1) ETAPA a V-a, LIGA 2
Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: Aprox. 2.500
Arbitru: Andrei Moroiţă (Ploieşti); Asistenţi: Damian Antal şi George Bogdan Duţă (ambii din Bacău). Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău); Observatori: Ion Cristea (Bucureşti) şi Daniel Scânteie (Bacău).

SCM Gloria: Dr. Balauru – Gîţ, M. Ioniţă, Ghinga, Perju – Balgiu, Vîlsan, Tucaliuc – Val. Munteanu, Val. Alexandru (cpt.), Huiban
Rezerve: R. Stoian – Ceauşel, R. Mihalache, Luptak, Nedelea, Pîrcălabu, M. Constantinescu
Antrenor: Ilie Stan

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Rob Ghiţă, Celea, Beţa, Ct. Alexe -R. Costin, Anghelina – Cioarcă, Hergheligiu, Coşereanu (cpt.) – Val. Balint
Rezerve: Val. Sima – Albăstroiu, Traşcu, Rob. Gheorghe, Măzărache, Işfan, Massaro
Antrenor: Marius Stoica

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.