VIDEO – Şahul „în probe” la Liceul Pedagogic

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

SAH-COPII-LICEUL-PEDAGOGIC

Zeci de elevi ai Liceului Pedagogic din Buzău au participat astăzi la Cupa “Spiru Haret”, întrecere ce face parte din proiectul pilot “Şahul – sportul minţii”. De la copiii de clasa I până la adolescenţii din liceu toţi au plecat acasă mulţumiţi.

Clubul de şah Pheonix Buzău a desfăşurat astăzi primul concurs din cadrul proiectului “Şahul – Sportul minţii”, iniţiativă ce se doreşte a se concretiza în ore săptămânale obligatorii în care elevii din judeţul Buzău să practice acest sport. Sorin Iordăchescu, preşedintele clubului a iniţiat acest proiect alături de Liceul Pedagogic din Buzău, acolo unde zeci de elevi s-au aşezat în faţa tablei de şah încă de la orele dimineaţii.

“Proiectul nostru a demarat în exclusivitate cu Liceul Pedagogic din Buzău, cu această întrecere dedicată pentru două categorii de vârstă, clasele I – VI şi clasele VII – XI. Ne bucurăm de participarea unui număr surprinzător de mare de copii, vorbim de 92 participanţi la prima categorie şi 50 la cea de-a doua” – Sorin Iordăchescu, preşedinte Pheonix Buzău. 

Una din “ţintele” acestui proiect este introducerea şahului în şcoli, ca alternativă de petrecere a timpului liber. În ţară deja în judeţele Timiş şi Iaşi elevii instituţiilor de învăţământ de stat joacă şah câte două ore săptămânal.

“Această iniţiativă este o idee personală mai veche, care în conformitate cu normele actuale europene şi naţionale se doreşte ca şahul să fie introdus în instituţiile de învăţământ ca activitate extra-curiculară. Acesta este şi dorinţa mea, mai ales ca interesul arătat este unul destul de mare şi totodată feedback-ul este pozitiv”, a precizat oficialul buzoian. 

Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome, medalii, cupe şi table de şah, în timp ce restul participanţilor au primit diplome de participare. În urma acţiunii de la Liceul Pedagogic şi alte instituţii de învăţământ din Buzău vor găzdui întreceri de şah. Următoarea gazdă va fi Liceul “Alexandru Marghiloman”.

 VIDEO – INTERVIU SORIN IORDĂCHESCU, PREŞEDINTE PHEONIX BUZĂU

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.