VIDEO: Şanse pentru Liga Naţională! La baraj merg şase echipe, însă în Ligă promoveaza doar două

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

DSC_0269

Handbalistele antrenate de Romeo Ilie au primit o veste bună din partea oficialilor Federaţiei Române de Handbal. Responsabilii FRH au stabilit, în sfârşit, maniera de promovare – retrogradare din prima divizie. Buzoiencele au toate şansele pentru a prinde turneul de promovare, însă acolo pot întâlni echipe de tradiţie.
Handbal Municipal Buzău este cu un pas şi jumătate în play-off-ul de promovare/ retrogradare din primul eşalon, asta după ce oficialii Federaţiei Române de specialitate au stabilit maniera în care grupăriile din liga secundă pot ajunge în prima divizie. Elevele lui Romeo Ilie sunt momentan pe treapta a III-a, cu 22 de puncte, la patru puncte faţă de CSM 2 Bucureşti şi Activ Plopeni şi la două distanţă de ocupanta locului secund, Ştiinţa Bucureşti. Anul trecut, la Sibiu, în „Sala Transilvania” s-au luptat patru echipe pentru accederea în primul eşalon, respectiv, locurile 1 şi 2 din fiecare serie a ligii a doua.

Anul acesta în cadrul turneului vor fi prezente şase echipe, patru din liga a II-a – respectiv locurile 2 şi 3 din fiecare serie, plus locurile 11 şi 12 la finalul stagiunii, din Liga Natională. Primele clasate din cele două serii ale Diviziei A vor promova direct, fără a mai disputa meciuri de baraj. Echipa locală de handbal feminin se află în luptă directă cu ocupanta poziţiei secunde, Ştiinţa Bucureşti, care are două puncte în plus. Oficialii FRH au anunţat că turneul de promovare / retrogradare va avea loc în luna iunie.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.