Viitorul Buzău, pe locul II în Superligă după duelul cu puştii Gloriei

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

gloria-2-viitorul

Gloria II Buzău – Viitorul Buzău: 3 – 2 (2 – 1)

Sâmbătă, pe arena din Crâng, formaţia secundă a Gloriei Buzău a întâlnit liderul Superligii judeţene de fotbal, nou înfiinţata Viitorul Buzău, gruparea care înaintea duelului cu elevii lui Marian Roşu avea cinci victorii din tot atâtea posibile.

Deşi nu a fost un derby prin prisma poziţiilor ocupate de cele două echipe în ierarhia Superligii lu’ Coşconea, partida a fost destul de încrâncenată prin prisma orgoliilor dintre conducerile celor două echipe, dar şi a celor dintre actorii principali ai întâlnirii şi anume jucătorii din teren. Fotbaliştii antrenaţi de Marian Roşu s-au dăruit exemplar şi, la capătul unei prime reprize dominate teritorial, conduceau cu 2 la 1. Micuţul mijlocaş Marius Cocîrlă (17 ani) a înscris primul gol al întâlnirii în minutul patru, după o centrare perfectă a lui Florin Alexandru. În ultimul minut al primei reprize, Fl. Alexandru a devenit din servant marcator, ducând scorul la 2–0. Neglijenţa din defensivă a făcut ca Alin Iacob să înscrie pentru 2 la 1  după o bâlbâială colectivă în careul advers. Viitorul Buzău s-a aflat la cârma jocului în mitanul secund, însă jucătorii antrenaţi de Pompiliu Stoica nu au reuşit să înscrie nici măcar  o singură dată ba, mai mult, puştii lui Roşu au marcat pentru 3 la 1, în minutul 47. Zamfir a îndeplinit o simplă formalitate după ce a fost pus în faţa porţii goale de pasa lui Bobe. În minutul 90+2, Drăguţ a marcat în propria poartă, cu o lovitură de cap, după o neînţelegere cu portarul Chiriţă. După jocul de sâmbătă, Gloria Buzău ocupă locul şapte, cu 9 puncte, după şase jocuri, în timp ce Viitorul Buzău a fost detronată, fotbaliştii antrenaţi de Stoica aflându-se pe poziţia secundă, cu 15 puncte, la unul de liderul Voinţa Lanuri. Etapa următoare, Gloria Buzău se va deplasa la Gălbinaşi, pentru duelul cu Tricolorul, în timp ce Viitorul va primi vizita formaţiei Petrolul Berca, pe arena „Cornel Negoescu”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedent„Plecarea lui Vioară ar fi, înainte de toate, o lovitură emoţională”
Articolul următorFotbalul buzoian în `44
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".