Ultimul meci din cadrul etapei a V-a din play-off-ul Ligii a IV-a din Buzău a fost programat duminică, de la ora 12:00, pe terenul „Recolta” din Caragele, între Pescăruşul Luciu şi CS Voinţa Balta Albă. Confruntarea dintre cele două echipe nu a mai avut loc, după ce formaţia din Balta Albă a constatat faptul că porţile de joc nu îndeplineau dimensiunile regulamentare. Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău va dicta cel mai probabil, 0 la 3 la „masa verde” pentru echipa Voinţa. Într-un caz asemănător, pe vremea când evolua în liga secundă, CSM Râmnicu Sărat a pierdut cu 3 la 0 confruntarea cu CS Buftea.
Potrivit articolului XI, punctul 2, CS Voinţa Balta Albă a invocat neregularitatea terenului de joc (dimensiunile terenului şi ale porţilor, inexistenţa sau starea plaselor porţilor şi a steagurilor de colţ, a marcajului etc.), demers efectuat în baza Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice.
Potrivit Legilor Jocului, document emis de Board-ul Federaţiei Internaţionale de Fotbal, punctul 10, „PORŢILE”: „Distanţa dintre interiorul stâlpilor este de 7,32 m (8yds), iar distanţa dintre partea inferioară a barei transversale şi sol este de 2,44 m (8 ft).”
Pe terenul din Caragele, omologat potrivit surselor de la faţa locului în urmă cu doar trei zile, una dintre porţi are 7,02 m lungime (cu 30 de cm mai puţin), respectiv 2,32 m înălţime (cu 12 cm mai puţin) şi 7,06 m lungime (cu 26 de cm mai puţin), respectiv 2,42 m înălţime (cu 2 cm mai puţin), fapt consemnat în raportul de joc de oaspeţi şi constatat de brigada de arbitrii.
Programarea meciului şi omologarea unei suprafeţe aflată în condiţii jalnice, care nici în cei mai blânzi termeni nu poate fi numit teren de fotbal, nu arată decât lipsă de respect faţă de toţi cei implicaţi în prima competiţie fotbalistică din judeţ, de la jucători, antrenori, conducători, până la arbitri şi observatori puşi să slujească fotbalul în cele mai inumane condiţii. În Liga a IV-a, eşalonul de elită al fotbalului buzoian, în care deopotrivă autorităţi locale sau oameni de afaceri investesc anual sute de milioane de lei vechi, duşurile sunt un lux şi vestiarele decente o raritate.
O industrie, chiar judeţeană, susţinută puternic financiar (potrivit site-ului AJF Buzău: „Fiecare membru afiliat plăteşte o taxa de participare in competitie, care trebuie achitată integral odata cu depunerea dosarului de licentiere in suma de 6500 lei. Deasemeni,fiecare membru afiliat plăteşte o cotizaţie anuală fixă, care trebuie achitată integral pânăladata de 31 martie a fiecărui an” n.r. În condiţiile în care unele echipe au bugete de doar 30.000 RON), cu jucători care practică fotbalul din plăcere ar trebui să se bucure de spectacolul jocului, de magia sa şi de emoţiile din teren.
Dar, înainte de toate acestea, fotbalul judeţean ar trebui să se bucure de respect din partea celor care îl organizează.