Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

În perioada 24 – 28 iulie a avut loc în Serbia, la Belgrad, Campionatul Balcanic de Seniori, competiție la care România a fost reprezentată de o delegație formată din 51 de sportivi care, la finalul întrecerilor, au obținut nu mai puțin de 18 medalii: 6 de aur, 4 de argint și 8 de bronz.

Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi, aflată în plină perioadă de pregătire pentru Campionatele europene de atletism U23 ce vor avea loc în perioada 8 – 11 iunie la Tallin, în Estonia, a făcut din nou un concurs foarte bun, participând la 3 probe de sprint:100 m., 200 m. și ștafeta de 4 x 100 m. Deși nu a reușit să se claseze pe podium la niciuna dintre cele două probe individuale la care a alergat, Marina Baboi a reușit să obțină în cursele de 100 m. și 200 m. cei mai buni timpi din carieră în concursurile din afara României.

Însă proba de ștafetă de 4 x 100 m. i-a oferit prilejul buzoiencei să facă un ultim schimb senzațional și să aducă României, alături de colegele ei Ana Maria Roșianu, Roxana Maria Ene și Anamaria Nesteriuc, o medalie de bronz. Aceasta este cea de a 20-a medalie balcanică din palmaresul Marinei, care mai cuprinde 12 titluri de campioană balcanică, 4 medalii de argint și 3 medalii de bronz.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.