Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Înfiinţarea Sport Club Municipal Gloria Buzău a adus o mare bucurie nu doar în sufletele microbiştilor buzoieni ci şi lichidatorului judiciar Roşioru Vartan. Omul care deţine brand-ul „Gloria Buzău”, palmaresul şi sigla grupării din Crâng poate acţiona oricând în judecată Primăria Buzău, din cauza deciziei consilierilor locali. Această mişcare îi poate aduce lui Vartan şi persoanelor aşezate la masa credală a defunctei Gloriei Buzău nu mai puţin de două miliarde de lei vechi, suma la care sunt evaluate cele menţionate anterior.

Fericiţi cei săraci cu duhul…

Cu excepţia consilierului independent, Constantin Ionescu, nici unul dintre ceilalţi aleşi locali nu au înţeles diferenţa (juridică) între rezervarea de denumire efectuată de Primăria Buzău la Ministerul Justiţiei şi înregistrarea la OSIM a brandului, palmaresului, emblemei şi în definitoriu a sintagmei „Gloria Buzău”. Din postura de executor judecătoresc, Vartan are obligaţia de a chema în instanţa Primăria Buzău pentru a valorifica cât mai mult patrimoniul care îl are în administrare în vederea satisfacerii cerinţelor financiare ale persoanelor aflate la masa credală. De altfel, Vartan a anunţat într-o publicaţie locală intenţia de în judecată Primăria Buzău, în cazul în care reprezentanţii acesteia nu se vor prezenta la licitaţia pentru denumire, emblemă şi palmares.

„Este în regulă ca noul club sportiv al municipalităţii să se numească SCM Gloria Buzău atîta timp cît Primăria va participa la licitaţie şi va cîştiga. De altfel, ca să fie foarte clar, că tot au apărut diverse discuţii în spaţiul public, oricine doreşte marca Gloria Buzău trebuie să participe la licitaţie, altfel nu se poate” – Roşioru Vartan pentru ŞansaNews.ro (19 iulie 2017).

Problemele Stelei, moştenite de „Steluţa”

Un exemplu mai bun, de actualitate şi clar cunoscut de toţi împătimiţii sportului, în oglindă cu ceea ce se petrece la Buzău zilele acestea îl reprezintă „războiul” dintre Gigi Becali şi Ministerul Apărării, scandal în urma căruia omul de afaceri din Pipera a fost nevoit să schimbe denumirea clubului de fotbal din Steaua în FCSB, brand-ul aparţinând ministerului.

Consilierii locali din Oradea, mai deştepţi decât ai noştri

O situaţie similară are loc în judeţul Bihor. Potrivit liga2.ro, Consiliul Local Municipal Oradea a reînviat echipa de fotbal a oraşului, însă denumirea acesteia va fi CAO, nu FC Bihor, nume consacrat în fotbalul românesc. Decizia consilierilor locali orădeni de a denumi noua structură sportivă FC CAO Oradea este logică şi legală, având în vedere faptul că FC Bihor se află în aceeaşi situaţie juridică precum FC Gloria Buzău SA.

Ionescu, singurul zdravăn la minte

Decizia de înfiinţare a SCM Gloria Buzău a fost aprobată de către toţi consilierii locali prezenţi în cadrul şedinţei extraordinare. Singurul care s-a abţinut a fost „independentul” Constantin Ionescu. Iată cum şi-a motivat acesta decizia:

„Sunt aspecte juridice care necesită o expertiză profundă, mai ales că putem intra în conflict cu FC Gloria Buzău din cauza denumirii” – Constantin Ionescu, consilier local Primăria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.