Buzăul, figură frumoasă în Liga Națională de Minibaschet și Baby baschet de la Mangalia

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

baschet-1La finalul săptămânii trecute s-au încheiat campiona­te­le naționale de baby baschet și minibaschet, rezervate copiilor de 8-10 ani și celor de 10-12 ani. Mai exact, Federația Ro­mână de Baschet, în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia și Banca Transilvania, au organizat (26 iunie-2 iu­lie, 3-9 iulie 2016), pentru al doilea an consecutiv, în condiții excelente de joc (terenuri amenajate și panouri regulamen­ta­re), de masă și cazare, la foarte multe hoteluri de 2, 3 sau 4 stele de pe litoral, Liga Națională de Minibaschet și Baby baschet fete și băieți.

baschet-3La startul competiției, Bu­zăul a aliniat o echipă de baby baschet (copii născuți în 2006 și mai mici) și o echipă de minibaschet (copii născuți în 2004 și mai mici). Dacă la competiția rezervată celor mici au participat 102 echipe de băieți, la cei mai mari au participat 141 echipe. Echipa Clubului Sportiv Mian­dra Buzău a avut o evolu­ție meritorie la acest campionat. Echipa condusă de prof. Geor­ge Sarivan a obținut re­zul­tate frumoase. Dintr-un total de zece jocuri, prichindeii noștri au obținut șase victorii și patru înfrângeri, clasându-se în final în prima treime a clasamentului general al competiției.

„Având în vedere că această grupă a fost formată cu două luni înainte de startul competiției, și cu câteva jocuri de pregătire avute la Rm. Sarat și Bacău, pot spune că sunt foarte mulțumit de modul cum au abor­dat meciurile în teren, au înțeles ce înseamnă să respecți adversarul în joc, să înțeleagă anumite noțiuni de fair-play și, poate ce-i mai important, să învețe regulile de joc“, a declarat George Sarivan.

Componența echipei de baby baschet: Luca Anghel, Iohan Berger, Bogdan Haba­ra, Rareș Alexa, Robert Mocanu, Luca Musceleanu, Andrei Ciurea, Darius Davidoiu, Alexandru Necula, Bogdan Țăruș, Luca Mănăilă.

Pe lângă buzoienii de la baby baschet și echipa de minibaschet a avut o evoluție foar­te bună la Mangalia. Echipele s-au împărțit în grupe de câte zece participan­te, fiecare având nouă jocuri de disputat în grupă, făcându-se la final un clasament după locul obținut în grupă în comparație cu cele similare din celelate grupe. Au obținut șapte victorii și două înfrângeri (la 3 respectiv 2 puncte ).

baschet-2
„Acești copii au muncit foarte mult în teren. Chiar dacă au fost și bolnavi unii dintre ei la unele meciuri, ceilalți au compensat foarte bine lipsa lor din teren, aspect ce dovedește că, într-adevăr, au dat dovadă de unitate, poate cea mai importantă calitate în cadrul unei echipe. Afirm cu certitudine că participarea la acest campionat a fost o reușită pe plan sportiv. Acești copii meri­tau să participe aici. În anumite momente au ieșit în evidență prin calitățile lor tehnice, prin ambiția și voința lor. Această participare s-a realizat cu sprijinul de la bugetul propriu, al Consiliului Județean Buzău, iar pe aceasta cale vreau să le aduc sincere mulțumiri“
, a declarat prof. Ciprian Borcilă.

Componența echipei de minibaschet: Alexandru Bra­tu, Sebastian Căpățână, Ștefan Riciu, Răzvan Nicolau, Victor Stoicescu, Luca Anghel, Andrei Gruia, Eric Duman, Da­niel Holeoleo, Alexandru Dumitru, Alin Arsene.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.