FOTO + VIDEO. CENTRUL DE EXCELENŢĂ ÎN DERIVĂ! Buzoienii nu au nici un beneficiu din iniţiativa FRF

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
ion-viorel
„Doi golănaşi şmecheraşi” – Ion Viorel, consilier local PSRO despre Răzvan Burleanu, preşedintele FRF şi Gabi Bodescu, consilierul personal al acestuia.

Proiectul prin care Federaţia Română de Fotbal vrea să înfiinţeze un Centrul de Excelenţă la Buzău ar putea pica înainte de a fi propus spre aprobare Consiliului Local Buzău. Mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei au criticat demersul care nu oferă nimic concret buzoienilor, iar primarul Constantin Toma a devenit sceptic în privinţa implementării sale.

VIDEO – ION VIOREL DESPRE CENTRUL DE EXCELENŢĂ DE LA BUZĂU

În şedinţa Consiliului Local Municipal Buzău de astăzi, primul care a luat cuvântul în privinţa proiectul FRF de la Buzău a fost consilierul local PMP, Ion Marin. Acesta a enumerat câteva din întrebările puse de buzoieni acestuia, privitoare la Centrul de Excelenţă.

Consilierul local independent, Constantin Ionescu şi Ion Marin, reprezentant PMP în CL Buzău.
Consilierul local independent, Constantin Ionescu şi Ion Marin, reprezentant PMP în CL Buzău.

Independentul Constantin Ionescu a amintit de un proiect de reabilitare a Stadionului de Atletism, acolo unde ar trebui să fie Centrul de Excelenţă, a căruia valoare depăşeşte 5 milioane de euro, în timp ce FRF promite refacerea cu doar 200.000 de euro. Acest aspect a stârnit suspiciuni în rândurile tuturor consilierilor locali.

Ion Barbu, consilier local PNL, una din minţile limpezi ale CL Buzău, care a cerut explicaţii despre proiectul FRF.
Ion Barbu, consilier local PNL, una din minţile limpezi ale CL Buzău, care a cerut explicaţii despre proiectul FRF.

Ion Barbu, unul din reprezentanţii PNL în CL Buzău a continuat tirul. Acesta a cerut ca municipalitatea să efectueze o serie de verificări asupra proiectului pe care FRF doreşte să-l implementeze la Buzău. O serie de nemulţumiri stârnite de buzoienii care fac mişcare în complexul de la ieşirea din oraş, cumulate cu părerile antrenorilor de atletism au dus la o reacţie virulentă din partea lui Barbu.

ION BARBU (PNL), ION MARIN (PMP) ŞI INDEPENDENTUL CONSTANTIN IONESCU DESPRE CENTRUL DE EXCELENTĂ

Ion Viorel, fostul manager general al Gloriei Buzău, în prezent consilier local din partea PSRO, a fost cel mai vehement. „Vioară” a spus răspicat că buzoienii nu vor avea nici cel mai mic beneficiu de pe urma proiectului FRF, iar municipalitatea în prezent nu-şi permite să arunce cu banii pe fereastră. Antrenorul buzoian a aruncat cuvinte grele înspre Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi Gabriel Bodescu, consilierul personal al acestuia.

Citeşte şi INFOGRAFIC | Ce câştigă buzoienii din înfiinţarea Centrului de Excelenţă? 6 miliarde vor fi acordate anual din bugetul public, un punct de vedere al jurnalistului Andrei Piţigoi

„Vioară” a fost susţinut de către ceilalţi consilieri din opoziţie. Nici primarul Constantin Toma nu ştie prea multe despre proiectul FRF, care ar urma să fie pe masa consilierilor locali peste o lună.

Constantin Toma a promis că va verifica atent toate detaliile proiectului FRF.
Primarul mun. Buzău, Constantin Toma a promis că va verifica atent toate detaliile proiectului FRF.

Iată ce a răspuns edilul buzoian, când a fost întrebat, concret, ce au de câştigat buzoienii din această iniţativă: „Habar n-am! Vom vedea care sunt câştigurile noastre, măcar unu` de imagine să fie!”. Centrul de Excelenţă de la Buzău ar urma să se denumească „Tricolor 11”, iar echipa să fie înscrisă în al cincilea eşalon al fotbalului românesc. Potrivit zvonurilor, Cristi Lupu, consilierul personal al preşedintelui AJF Buzău şi Cătălin Cighir, directorul LPS Buzău ar urma să facă parte din colectivul tehnic.

VIDEO – CONSTANTIN TOMA DESPRE CENTRUL DE EXCELENŢĂ

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.