Cine sunt cei mai buni sportivi buzoieni ai anului ?

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
top-3
Imaginea este cu titlul de prezentare si nu releva podiumul real al intrecerii pentru titlul de „Cel mai bun sportiv din judetul Buzau” in 2013

Clubul Sportiv Municipal Buzău a dat publicității lista care cuprinde sportivii nomina­lizați pentru titlul de cel mai bun sportiv al grupării buzoiene din 2013. Cum lista alcătuită de clubul condus de Mircea Dinu se identifică în linii mari cu lista celor mai buni sportivi din județ, avem mari șanse de a afla care va fi câștigătorul anului acesta al titlului de „Cel mai bun sportiv buzoian în 2013”.

Două nominalizări  din partea atletismului

Alexandru Codreanu și Bogdan Bălășoiu sunt cei doi atleți ai CSM Buzău nomina­lizați pentru titlul de cel mai bun sportiv al clubului în acest an. Codreanu este component al lotului național de juniori și anul acesta a obținut următoarele rezultate: locul 6 în cadrul

probei de ștafetă 4 x 100 metri la CE de juniori; locul 3 în cadrul aceleași probe la Balcaniadă; locul 1 (n.r. proba de 60 de metri), locul 4 (n.r. proba de 200 de metri), locul 6 (n.r. proba 100 de metri) în cadrul CN de tineret și medalia de argint în proba de 60 de metri a ­Cam­pionatului Național de Seniori. În 2013 Bălășoiu s-a clasat pe treapta secundă a probei de 1500 de metri și pe locul șase în cadrul întrecerii pe “800 de metri”  la “naționalele” de juniori.

Sportul „cu mănuși” reprezentat foarte bine “pe tocuri”

Maestru emerit Constantin Voicilaș a făcut o treabă foarte bunăși anul acesta. Nu mai puțin de 9 dintre sportivele sale sunt nominalizate pentru Top 10 al CSM Buzău. Manuela Bănică, Alina Eftimescu, Angela Iordache, Gabriela Dinică, Gabriela Drăghiciu și Denisa Bănica, adicășase din cele nouă pugiliste sunt componente ale lotului național la diferite categorii de vârstă. Dintre acestea se remarcă Bănică, Eftimescu și Iordache cu rezultate foarte bune pe plan inter și cu prezența la Campionatul Mondial. Mariana Răducan, Alina Doagăși Cristina Blei reîntregesc lotul celor nouă sportive care se luptă pentru accederea în top 10.

Luptele dau campionul?

Luptătorul buzoian Ionuț Moise are cele mai mari șanse de a urca pe primul loc nu doar în topul întocmit de CSM Buzău, ci și în cel al celor mai buni sportivi din județul Buzău. Component al lotului național de seniori, Moise luptă în prima divizie din Germania. A ocupat anul acesta locul cinci la CE de seniori în cadrul categoriei 66 de kilograme, a bifat prezența și la Jocurile Francofone, acolo unde s-a clasat al doilea. Tot în 2013, buzoianul a mai obținut trei medalii de argint la Campionatul Național de Seniori al României, Open-ul Germaniei și Turneul Internațional al Bulgariei. Ultima performanța o reprezintă bronzul în cadrul în cadrul categoriei 74 de kilograme la Turneul Internațional al României. Tot din cadrul secției ,,lupte libere” mai sunt nomina­lizați următorii sportivi: ­Ghe­orghița Rădulescu, Cerasela Poenaru, Auraș Muscă, Marius Stroe, Cosmin Tarcoci și Emil Cioată.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.