FINANŢARE CJ PE CRITERIU DE VOT FRF? Neagu: „Cine a folosit jucători pe fals nu va primi nici un leu!”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Decizie de neînteles a oficialilor de la Consiliul Judetean. Pe lista finantărilor nerambursabile către sportul buzoian din acest an se află si cluburile de futsal Luceafărul si Fortius Buzău, ambele participante în ultimul esalon. Criterile de alocare a sumelor a CJ Buzău sunt cel putin hilare, având în vedere faptul că alesii judeţeni au ales să nu finanteze Metalul Buzău, formatie finantată din fonduri private, cu sanse reale de accederea în Liga a III-a de fotbal, preferând să îsi îndrepte atentia către două cluburi care activează în ultima divizie.
Consiliul Judeţean Buzău va aloca anul acesta câte 25.000 de lei cluburilor Fortius, respectiv Luceafărul Buzău. Decizia reprezentanţilor judeţeni este una cel puţin de neînţeles, având în vedere faptul că cele două activează în ultima ligă din ţară. Aleşii judeţeni au ales să nu sprijine Metalul Buzău, o echipă cu un buget solid din mediul privat decât dacă promovează în Liga a III-a.

„Ţinând cont că ambele echipe se încadrează, teoretic, la finanţarea de la autorităţile judeţene pentru că cele două activează în liga a doua, am acordat sumele respective. Asta nu înseamnă, ţin să fiu foarte clar, că în momentul în care vor veni să ia banii şi nu vor avea documentaţia în regulă, că vor mai primi ceva. Acest lucru este valabil pentru fiecare echipă care a primit de la CJ anumite sume de bani” – Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.

Participarea în liga a doua de futsal din ultimii ani a celor două cluburi a stârnit mai multe semne de întrebare, iar consilierii judeţeni vor fi cu ochii pe Luceafărul şi Fortius pentru ca activitatea lor să fie una legală şi transparentă.

„Nici o echipă nu va mai primi finanţare dacă nu va avea documentaţia în regulă şi nu o vor prezenta periodic, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Mai mult, vreau să fie clar pentru toată lumea: cine păcăleşte sportul prin anumite mijloace, cu siguranţă nu va mai primi bani. DACĂ VOR FOLOSI JUCĂTORI PE FALS sau dacă vor încerca să facă altceva decât ceea ce trebuie să facă. Au primit bani, dar nu vom vira sumele în cont dacă se încadrează clar în anumite rigori” – Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ Buzău.

Un avantaj pe care cele două cluburi îl au faţă de Metalul Buzău, care nu ar trebui să constituie criteriu de punctaj în alegerea finanţărilor CJ, îl reprezintă dreptul de vot pentru alegerea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, drept de care buzoienii de la fotbal încă nu se bucură. Actualmente, judeţul Buzău are opt voturi în Adunarea Generală a membrilor afiliaţi FRF, jumătate aparţinând cluburilor de futsal buzoiene, două de seniori şi două de juniori. Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, de asemenea entitate cu drept de vot în cadrul forului din Capitală ocupă totodată şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.