Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a premiat în această după amiază campioana judeţului Buzău, Sport Club Municipal Gloria Buzău. Oficialul buzoian a fost prezent pe stadionul „Municipal” din Buzău, acolo unde nou înfiinţata SCM Gloria Buzău a încheiat la egalitate confruntarea cu AS Voinţa Lanurile, scor 3 la 3. La finele primei stagiuni competiţionale, fotbaliştii antrenaţi de Vasile Tudose au acumulat 80 de puncte, după 25 de victorii şi cinci rezultate de egalitate.

„SCM Gloria Buzău este noua campioană judeţeană la fotbal şi va fi echipa care va reprezenta Buzăul la barajul pentru promovare în Liga III-a . Echipa campioană a câştigat campionatul Ligii IV-a, după un parcurs fără înfrângere cu 25 de victorii si 5 rezultate terminate la egalitate. La sfârşitul unui joc foarte frumos cu ocupanta locului 3, Voinţa Lanurile, scor 3-3, buzoienii au primit trofeul şi medaliile de campioni din partea conducerii AJF Buzău. Felicitări şi mult succes la baraj!” – ADRIAN PETRE, PREŞEDINTE AJF BUZĂU

SCM Gloria Buzău va disputa barajul de promovare în liga a III-a, în compania campioanei judeţului Tulcea. Manşa tur este programată pe 23 de iunie, în deplasare, în timp ce al doilea meci va avea pe stadionul „Municipal” pe 30 iunie. Oficialii clubului din Crâng pun gratuit la dispoziţia suporterilor buzoieni autocare pentru deplasarea în Tulcea. Preşedintele AJF Buzău s-a declarat încrezător privitor la şansele de accedere în L3 ale buzoienilor.

„SCMGB a avut un parcurs foarte bun în Liga a IV-a şi sunt convins că vor aborda cu atenţie meciurile care sunt decisive pentru accederea în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc. Îmi doresc ca SCM Gloria Buzău să învingă şi Buzăul să revină, uşor, uşor pe principala hartă a fotbalului românesc” – ADRIAN PETRE, PREŞEDINTE AJF BUZĂU

Sursă foto: facebook/Adrian Petre

La „C” după un singur sezon

Sport Club Municipal Gloria Buzău a fost înfiinţat în urmă cu doar un an de zile, iar secţia de fotbal şi-a făcut loc în Liga a IV-a după ce a preluat locul din prima ligă judeţeană a nou înfiinţatei formaţii Fotbal Club Buzău, campioana Ligii a V-a în stagiunea 2016-2017, echipă căreia la vremea respectivă, AS Voinţa Lunca, campioana Ligii a VI-a în sezonul 2015-2016 i-a predat dreptul de participare în a doua divizie judeţeană. SCMGB a fost afiliată provizoriu în cadrul AJF Buzău, iar la Adunarea Generală a membrilor forului condus de Adrian Petre, două cluburi s-au împotrivit afilierii definitive. Este vorba despre AFC Metalul Buzău, cu drept de vot în cadrul asociaţiei judeţene datorită activităţii de copii şi juniori, respectiv, culmea, FC Buzău, formaţie care, aşa cum am menţionat anterior, le-a cedat buzoienilor dreptul de participare în Liga a IV-a.

Adversar facil în barajul de promovare pentru L3

Soarta le-a surâs buzoienilor la barajul pentru accederea în al treilea eşalon al fotbalului românesc, acolo unde trupa din Crâng va întâlni cel mai slab cotat oponent din seria în care a fost repartizat judeţul Buzău, campioana judeţului Tulcea, respectiv Pescăruşul Sarichioi, aşa cum Buzăul Sportiv a notat încă din urmă cu luni bune: „…graţie condiţiilor de pregătire, a staff-ului, a valorii lotului de jucători şi a bugetului, cel puţin impresionant, fotbaliştii antrenaţi de Vasile Tudose au toate şansele să devină campionii judeţului şi să facă din barajul de promovare în L3, o simplă formalitate…”.

Sursă foto: facebook/Adrian Petre

Festivitate de premiere in corpore

Festivitatea de premiere a campioanei Ligii a IV-a a avut loc pe arena din Crâng, casa nou înfiinţatei SCMGB în compania primarului Municipiului Buzău, Constantin Toma, unul dintre principalii susţinăţori ai proiectului SCM Gloria Buzău. Nu au fost ocoliţi de medalii şi tricourile de campion nici Cristi Ceauşel, preşedintele Comitetului Director; Ion Cazan, directorul SCM Gloria Buzău sau Alin Mihăilă, inspector de specialitate al Compartimentului „Administrativ şi Achiziţii Publice”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.