FOTO & VIDEO | ÎNTÂLNIRE EMOŢIONANTĂ. Foştii fotbalişti ai Gloriei şi-au dat întâlnire cu „vedetele” judeţului

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Foştii jucători emblematici ai Gloriei Buzău şi-au dat întâlnire joi după amiază, pe arena care i-a consacrat. Fotbaliştii reprezentativi ai defuncte grupări din Crâng au întâlnit o selecţionată a foştilor jucători care au evoluat la nivel judeţean. Au fost prezenţi cei mai cunoscuţi fotbalişti care au îmbrăcat tricoul roş-albastru, iar revederea a fost una emoţionantă.

„Mi-ar fi plăcut să joc, însă am o entorsă care nu prea îmi dă pace. Îmi pare bine că sunt alături de foştii mei colegi şi antrenori. O revedere minunată după atâţia ani de zile. Mă bucură şi faptul că sunt foarte mulţi suporteri, care nu ne-au uitat. Cei care conduc acest judeţ şi oraş trebuie să formeze în scurt timp o echipă pentru ca acest loc merită. Mă doare faptul că Buzăul nu mai are o echipă de fotbal şi acest lucru este trist.” – Ilie Stan, fost jucător Gloria Buzău.

Printre cei prezenţi s-a aflat şi fostul vârf al buzoienilor, Ion Profir, cunoscut pentru golul antologic înscris în poarta formaţiei Juventus Torino, în unica victorie a unei formaţii din România în faţa italienilor.

„M-am simţit extraordinar, din păcate nu avem echipă! Trag speranţe că se va forma un nou club. Am rămas în primul rând cu un gust amar, pentru că Gloria Buzău nu mai există. Am observat eforturile de a se face o nouă echipă, poate cu susţinerea autorităţilor locale, poate cu a oamenilor de afaceri din Buzău. Va fi greu însă să ajungem unde a fost Gloria Buzău. Sunt foarte bucuros în schimb, datorită faptului că mi-am revăzut colegii. Pe această cale, ţin să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui minunat eveniment.” – Ion Profir, fost jucător Gloria Buzău.

De la meciul dedicat celor mai cunoscuţi fotbalişti care au trecut prin curtea Gloriei Buzău nu a lipsit Titi Mircea, căpitanul din anii `80 al formaţiei buzoiene, când gruparea din Crâng a cunoscut cea mai bună perioadă.

„Am fost convocat pentru acest meci minunat. Părerea mea este că a fost organizată o acţiune extraordinară. A fost o plăcere pentru fiecare din cei prezenţi, mă bucur că toţi cei chemaţi au răspuns prezent. Sper ca pe viitor să mai avem asemenea activităţi, care sunt benefice sportului buzoian. Aceste meciuri trebuie organizate periodic pentru a ne aduce aminte de cei care au făcut cinste fotbalului buzoian.” – Constantin Mircea, fost jucător Gloria Buzău.

Partida dintre Gloria Buzău Old-Boys şi „vedetele” judeţului s-a consumat înaintea ultimului act din Cupa României, întâlnire adjudecată de FC Buzău în dauna celor de la Voinţa Lanuri, scor 3 la 2 după prelungiri.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.