VIDEO | Vali Stan, antrenor Metalul Buzău: „În ciuda rezultatului, am întâlnit o echipă foarte bună!”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Metalul Buzău a obţinut o victorie categorică în primul meci din „dubla” pentru accederea în Liga a III-a. Buzoienii s-au impus cu 4 la 0 în deplasare, pe terenul celor de la CS Amara. Ialomiţenii au primit primul gol în minutul 36. Alin Iacob a reuşit să deschisă scorul după o acţiune consolidată de atac a buzoienilor. La doar trei minute, Lungoci a găsit drumul spre poartă cu o execuţie superbă. Minutul 43 a adus prima eliminare a partidei. Fătu, căpitanul gazdelor a văzut cartonaşul roşu după ce l-a lovit pe Lungoci cu cotul în figură. Trupa antrenată de Vali Stan a intrat la cabine în superioritate numerică şi la adăpostul celor două reuşite. Lungoci „a semnat” dubla în minutul 70, iar Păun a dus scorul la 4 la 0 cu doar cinci minute înainte de fluierul final al confruntării. În minutul 73, gazdele au rămas în 9 jucători, după eliminarea portarului Geantă. Vali Stan, tehnicianul buzoienilor a fost mulţumit de succesul obţinut de elevii săi şi în ciuda rezultatului, consideră că jucătorii Metalului au întâlnit un oponent redutabil.

„Suntem bucuroşi după această victorie categorică. Acest rezultat nu îmi dă dreptate, dar am întâlnit o echipă foarte bună. Au etalat un fotbal bun, cu presiune în treimea noastră de apărare, până la deschiderea scorului. Am marcat a doua oară la scurt timp, iar eliminarea căpitanului advers ne-a uşurat viaţa în repriza secundă. În partea a doua a jocului, am cerut concentrare şi am mai înscris de două ori.” – Valentin Stan, antrenor Metalul Buzău.

Antrenorul celor de la Metalul a început partida de la Amara într-o formulă de atac, cu două vârfuri şi un mijlocaş ofensiv în spatele acestora. Tehnicianul buzoienilor consideră inspirată decizia sa.

„Liga a IV-a te obligă să joci ofensiv. Dacă nici la acest nivel nu mai joc pe cartea atacului, atunci unde? Avem jucători buni, tehnici care îşi permit să rezolve lejer situaţiile de 1 la 1. Îmi doresc ca sâmbătă să ne iasă un joc mai bun, mai puţin precipitat şi să bifăm o partidă reuşită în faţa unui public numeros.” – Valentin Stan, antrenor Metalul Buzău.

Returul este programat sâmbătă, pe terenul „Cornel Negoescu” din Buzău. Meciul va începe la ora 17:30, iar accesul spectatorilor este gratuit.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.