Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Oţelul Galaţi a fost la trei minute să învingă Sport Club Municipal Gloria Buzău, echipă considerată de presa gălăţeană drept principala contracandidată la accederea în eşalonul secund. Mai mult, colegii din Galaţi au reclamat sprijinul pe care buzoienii îl au din partea Federaţiei Române de Fotbal, drept dovadă şi delegarea buzoiencei Mihaela Ţepuşă Gomoescu la una dintre tuşe, dar şi finanţarea consistentă din partea autorităţilor locale, lucru care lipseşte lângă Dunăre, Oţelul fiind sprijinit pecuniar majoritar de către proprii suporteri şi oamenilor de afaceri locali.

În stânga, buzoianca Mihaela Ţepuşă Gomoescu, tuşier la Oţelul Galaţi – SCM Gloria Buzău. Sursă foto: Sportul Ilustrat

Peste 4.000 de spectatori au asistat la confruntarea dintre Oţelul Galaţi şi SCM Gloria Buzău, partidă programată în nocturnă. Fosta campioană a României şi gruparea din Crâng au oferit un spectacol fără sare şi piper, cele mai mai ocazii aparţinând fotbaliştilor echipei gazdă. Confruntarea dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, scor 0 la 0.

Arbitrii au închis ochii la un penalty şi un cartonaş roşu

Derby-ul seriei a fost controlat în mare parte de oțelari, formația de lângă Dunărea fiind cea care a avut inițiativa pe durata întregului joc, însă nu a putut străpunge reduta buzoiană, în ciuda ocaziilor irosite de Matei, Stoian sau Sălăgeanu. De menționat și prestația arbitrului Cristian Georgescu, cel care în prima repriză a închis ochii și nu i-a acordat lui Bogdan Danciu cel de-al doilea cartonaș galben la o fază clară ce impunea un nou advertisment pentru mijlocașul Gloriei Buzău, iar în repriza secundă i-a privat pe roș-alb-albaștri de o lovitură de pedeapsă după un fault nesancționat asupra lui Matei.

Gălăţenii rămân liderii seriei I, urmaţi în clasament de SCM Gloria Buzău şi CSM Focşani, toate trei cu câte 10 puncte, departajate ierarhic de golaveraj. Etapa următoare, buzoienii vor întâlni pe teren propriu Ştiinţa Miroslava, ocupanta locului 5 în clasamentul la zi din C1.

GALERIE FOTO | OŢELUL GALAŢI – SCM GLORIA BUZĂU

Victorie pentru Metalul, remiză pentru CSM Râmnicu Sărat

Celelalte două reprezentante ale judeţului Buzău în C1 au înregistrat o victorie şi un egal. Metalul Buzău s-a impus cu 2 la 1 în faţa celor de la FC Botoşani 2, într-o partidă disputată pe teren propriu, în timp ce, CSM Râmnicu Sărat, într-un joc disputat tot „acasă” a încheiat la egalitate, scor 1 la 1, întâlnirea cu Foresta Suceava. Metalul Buzău ocupă locul opt, cu şase puncte şi va juca săptămâna viitoare, în deplasare pe terenul formaţiei Şomuz Fălticeni. CSM Râmnicu Sărat se află pe locul 11, cu doar trei puncte, iar etapa viitoare se va deplasa pe terenl echipei Sănătatea Dărăbani.

VIDEO | MECI INTEGRAL. SC OŢELUL GALAŢI – SCM GLORIA BUZĂU

Liga a III-a, Seria I, Etapa IV-a. SC Oţelul Galaţi – SCM Gloria Buzău: 0-0

Catronaşe galbene: Sălăgeanu, Zaharia, Chiriac, respectiv M.Puşcă, Danciu, Androne
SC Oţelul Galaţi: Iliescu, David, Moglan (cpt), Ghiocel, Sălăgeanu, Crihană, Iorga (Vasile), Zaharia, Stoian (Cîrjan), Codreanu (Chiriac), Matei Antrenor: Stelian Bordieanu.
SCM Gloria Buzău: Gurău, Androne, C. Puşcă, Ceauşel, Drăguţ, Cazan (Mihalache), Danciu (Roman), M. Puşcă, C. Petre (cpt ) (Catană), Oprea, Truţă (Babageanu) Antrenor: George Timiş.
Au arbitrat Cristian Georgescu, Alexandru Bodolan şi Mihaela Ţepuşă (toţi din Bucureşti)
Observatori: Stere Guteanu (Techirghiol) şi Cristian Nica (Ploieşti).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.