Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gloria Buzău şi Steaua Bucureşti s-au întâlnit în Crâng, în etapa a VIII-a a ligii secunde la fotbal. În ciuda unui arbitraj ruşinos, cu erori de ambele părţi, cele două formaţii au oferit celor peste 5000 de buzoieni prezenţi în tribunele „municipalului” din Crâng un spectacol cu 8 goluri, împărţite frăţeşte. Buzoienii „închid” podiumul, cu 15 puncte, poziţie pe care o vor ocupa cel puţin câteva ore, până la confruntarea dintre Corvinul Hunedoara şi CS Mioveni. Etapa viitoare, Gloria Buzău va întâlni în deplasare, CSM Slatina, ocupanta locului 10 în ierarhia la zi a eşalonului secund.

Steaua a deschis scorul în minutul 4, prin Adrian Ilie, care a primit mingea în poziţie de off-side, jucătorul „militarilor” fiind cu un bocanc mai aproape de linia porţii decât ultimul apărător al buzoienilor.

Minutul 25 a adus prima ocazie importantă în tabăra buzoienilor. Cristi Dumitru a executat o lovitură liberă de la 22 de metri de poarta adversă, uşor lateral stânga, însă mingea a trecut la o palmă distanţă de transversala porţii oaspeţilor.

Minutul 31 a adus al doilea gol al roş-albaştrilor. Chipirliu l-a găsit pe Adrian Ilie cu o minge trimisă în interiorul careului, marcatorul primului gol a pasat mai departe către Alin Raicu, care din preajma punctului cu var a dublat avantajul trupei antrenate de Daniel Opriţa.

În minutul 37, Chică-Roşa profită de o eroare în defensiva oaspeţilor şi reduce din diferenţă după ce trimite cu sânge rece, plasat, pe lângă portar.

Ultimul minut din timpul regulamentar al primei reprize aduce golul egalizator al Gloriei Buzău. Valentin Dumitrache, puştiul de doar 20 ani trecut prin curtea „regelui” Hagi,  transformă în gol o lovitură liberă executată impecabil cu piciorul stâng, de la 23 de metri de poarta lui Frânculescu. 2-2 după primele 45 de minute.

Chipirliu este la un crampon distanţă să îi readucă pe oaspeţi în avantaj, în minutul 64. Dobrescu a centrat foarte bine, de pe partea stângă, în forţă, în gura porţii, însă fostul jucător al celor de la SCM Gloria Buzău trece milimetric pe lângă balonul care traversează suprafaţa de pedeapsă a buzoienilor.

Gloria obţine o lovitură de la 11 metri după un henţ evident în propria suprafaţă de pedeapsă al lui Dean Beţa. Balonul expediat de Valentin Dumitrache a şters mâna apărătorului stelist, iar Cristi Dumitru, în minutul 69, aduce formaţia din Buzău în avantaj.

Cu un minut înainte de epuizarea celor 90 regulamentare, Chipirliu marchează cu o execuţie similară cu cea a lui van Basten, împotriva Uniunii Sovietice, de la Euro 88. Atacantul oaspeţilor se afla în off-side, însă arbitrii au validat golul marcat de vârful Stelei. Gloria Buzău – Steaua Bucureşti: 3-3.

La faza imediat următoare, Andreas Mihaiu marchează pentru 4 la 3 cu un şut la firul ierbii, din apropierea punctului de la 11 metri.

Minutul 90+2. Centrare dintr-o lovitură liberă de la jumătatea terenului, Greab se loveşte de Izata, scapă balonul şi Beţa îl împinge în poartă pentru un neverosimil 4 la 4.

Greşeală uriaşă de arbitraj care acordă lovitură liberă pentru Steaua, în faza premergătoarea golului 8. Angelov, aflat la primul fault, vede cartonaşul galben pe nedrept pentru o intervenţie corectă asupra unui stelist, fază judecată eronat de centralul partidei.

Stadion: Gloria (Buzău – Buzău).
Arbitru central: Antonie Andrei (Bucureşti – Bucureşti). Arbitri asistenți Şchiopeţ Claudiu (Braşov – Braşov) și Carson Marian (Constanţa – Constanţa). Arbitru de rezervă: Florescu Valentin (Sfântu Gheorghe – Covasna). Observator de joc: Prodan Stan (Alexandria – Teleorman). Delegat de joc: Gheorghita Bogdan (Vaslui – Vaslui).

Gloria Buzău: Greab – Pîrvulescu, Dobrosavlevici, Patapis, Pashov (Izata 61′), Georgiev (Wiktorski 73′), Trebotic (cpt.), Tănasă, Dumitru (Sălceanu 73′), Dumitrache (Angelov 84′), Chică-Roșă (Mihaiu 73′)
Rezerve: Horeboiu – Șerban, Brîncoveanu, Pervan
Antrenor: Andrei Prepeliță

Steaua: Frânculescu – Maftei (Matei 78′), Aveam, Beța (Enceanu 78′), Walace, Ilie (Dobrescu 42′), Bărbulescu (cpt.) (Mancuso 70′), Sierra, Raicu, Boiciuc (Chunchukov 70′), Chipirliu
Rezerve: Pop – Dumitru, Topuzov, Buziuc
Antrenor: Daniel Oprița

Galeria foto completă, aici.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.