Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Arena Sepsi și-a deschis porțile în fața marelui public în urmă cu aproape trei ani (2017). Stabilimentul se află lângă stadionul echipei de fotbal, Sepsi OSK din prima ligă şi a stârnit instantaneu un interes major din partea comunităţii locale. Sala de sport a purtat noroc handbaliştilor buzoieni. HC Buzău a câştigat ambele partide disputate în „perla” sportului din Covasna (n.r.  AHC Dunărea Călăraşi – HC Buzău 2012: 20-21, respectiv SCM Politehnica Timişoara – HC Buzău 2012: 22-28).

Sepsi Arena este o clădire impozantă, acoperită cu elemente de cupru și sticlă, face parte dintr-un complex sportiv mai mare, în cadrul căruia se află terenuri de baschet, de handbal, de minifotbal, de volei și de tenis cu piciorul, plus câteva săli de fitness. Acestora li se adaugă cele patru terenuri de tenis în aer liber, un patinoar și un teren de hochei acoperit cu balon presostatic care oferă multiple posibilități pentru a face sport. Complexul a fost extins cu patru terenuri de fotbal, dintre care trei sunt terenuri de antrenament şi un hotel realizat cu sprijinul guvernului din Ungaria.

Arena Sepsi colaborează cu mai multe cluburi sportive. Complexul sportiv este locul de desfășurare al antrenamentelor şi al competițiilor sportive ale celor mai importante cluburi din localitate. Printre acestea şi o echipă de baschet feminin, Sepsi SIC, club profesionist care se află în liga națională, multiplă campioană și câștigătoarea Cupei României în februarie 2018. Iarna, sala de sport devine patinoar şi este sediul „Academiei de hochei pe gheață din Ținutul Secuiesc”.

Curiozități privitoare la Arena Sepsi

Sala dispune de 3.000 de locuri, dintre care 700 sunt în tribunele mobile. Suprafața de joc se poate transforma în patinoar. Pardoseala specială se poate demonta și monta din nou în cinci sau patru ore de către doar cinci sau șase persoane.

Suprafața totală a clădirii Arenei Sepsi este 12.656 de metri pătrați. Valoarea totală a proiectului a fost de 19 milioane de euro și a fost finanțat de Compania Națională de Investiții, iar contribuția proprie a municipalității reprezintă 20% din această sumă. În planul de extindere, a contribuit și guvernul statului maghiar.

Arena din Sfântu Gheorghe nu servește doar sportului profesionist, săptămânal aproape 3.000 de copii beneficiază de inițiere în sport. De micuți se ocupă antrenorul, un terapeut și o asistentă medicală. Totul are loc în cadrul unui proiect născut din colaborarea între municipalitate și asociația „Pinguinii regali”. Demersul are ca scop educarea copiilor în spiritul sportului și este destinat copiilor din toate unitățile școlare din Sfântul Gheorghe.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.