„Gogu” show! Mihălcescu a stabilit soarta derby-ului din Superligă

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
florin-mihalcescu
Pompiliu Stoica (fostul tehnician al Viitorului) alături de Florin Mihălcescu înaintea jocului cu AS Săgeata

PARTIDA ŞI DECLARAŢIILE CELOR DOI ANTRENORI POT FI URMĂRITE ÎN ÎNTREGIME VIDEO PE BUZĂUL-SPORTIV.RO

Florin Mihălcescu a reuşit una din cele mai bune partide în tricoul formaţiei Viitorul Buzău. Fostul jucător al Gloriei Buzău a înscris nu mai puţin de patru goluri, chiar în cea mai dificilă partidă a anului pentru echipa sa. După duşul rece de la Sălcioara, trupa lui Lupu avea nevoie de victorie ca de aer. Ceea ce trebuia să fie derby-ul judeţului a fost de fapt un simplu meci de campionat pentru Viitorul Buzău, viceliderul Superligii judeţene la fotbal. Fotbaliştii antrenaţi de Cristi Lupu s-au impus categoric în „marea confruntare” cu Voinţa Lanuri, reuşind o victorie care îi apropie pe Mihălcescu şi Compania la doar un punct de liderul Voinţa Lanuri. „Gogu” şi-a deschis „recitalul” în minutul 4. Aceasta avea să fie şi unica reuşită a primelor 45 de minute. Imediat după reluarea jocului Iacob a înscris pentru 2 la 0. La nici două minute, oaspeţii au revenit în joc graţie reuşitei lui Tofan. Mijlocaşul formaţiei Voinţa Lanuri a înscris superb din lovitură liberă, lăsându-l fără replică pe Alin Oprea, portarul buzoienilor. Lazăr este faultat în careu de Roman, care vede cartonaşul roşu, iar Mihălcescu realizează „dubla” de la punctul cu var (min. 67). Vârful Viitorului nu s-a mulţumit cu cele două goluri, şi cu opt minute înainte de fluierul final a reuşit hattrick-ul. Tot decarul buzoian „a semnat” şi golul cinci al buzoienilor în minutul 86. 

PARTIDA DINTRE VIITORUL BUZĂU ŞI VOINŢA LANURI VA FI DISPONIBILĂ PE BUZĂUL-SPORTIV.RO ÎNCEPÂND DE MARŢI DIMINEAŢĂ

Convocat la naţională

Cele patru goluri reuşite de Mihălcescu în meciul cu Voinţa Lanuri i-a adus decarului buzoian convocarea la echipa naţională. Nu este vorba de trupa antrenată de Piţurcă, ci de echipa de minifotbal. Tehnicianul Cristi Lupu a glumit la sfârşitul jocului cu Voinţa Lanuri şi i-a urat bafta vârfului său „sub tricolor”. Cu cele patru reuşite din partida cu Voinţa Lanuri, Mihălcescu a ajuns la cota 13 în Superliga lu` Coşconea. Cel mai prolific fotbalist al formaţiei Locomotiva – Viitorul Buzău a mai înscris câte un gol în poarta echipelor Victoria Boboc, Spartac Zărneşti, FC Puieşti, Tricolorul Gălbinaşi şi Viitorul Verneşti, marcând câte o „dublă” în întâlnirile cu Carpaţi Nehoiu şi Petrolul Berca.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ DE LA MECIURILE VIITORULUI

Lupu: „Nu a fost o victorie exagerată. Asta e adevărata valoarea a Viitorului!”

Cristi Lupu, tehnicianul echipei Locomotiva – Viitorul Buzău s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi şi în ciuda rezultatului înregistrat pe tabela de marcaj a fost destul de ponderat în privinţa laudelor la adresa propriilor jucători: „A fost un joc specific de campionat, poate puţin peste nivelul Superligii. O victorie meritat a echipei noastre, poate pentru suporteri şi presă o victorie exagerată, însă noi considerăm că aceasta este adevărata faţa a echipei noastre. Am demonstrat că înfrângerea de la Sălcioara a fost doar un episod pe care sperăm să nu îl mai repetăm pe viitor”.

Lăptoiu: „Am pierdut un joc. Nu este o tragedie”

În tabăra adversă, tehnicianul Tase Lăptoiu a declarat:  „Un joc de campionat, normal. Ne pune probleme suprafaţa sintetică. Am pierdut doar un joc, campionatul se joacă, mai sunt multe etape de jucat. Am avut câţiva jucători accidentaţi, însă nu consider că este o tragedie că am pierdut. Faţă de anul trecut am pierdut câţiva jucători importanţi, este vorba de 3 -4 fotbalişti care ne puteau ajuta. Avem avans de un punct, diferenţă pe care trebuie să mărim în jocurile imediat următoare. Nu se simţim ameninţaţi de faptul că Viitorul ne suflă în ceafă”.

VIITORUL BUZĂU – VOINŢA LANURI: 5 – 1, (1 -0)

Etapa a XII-a, Superligă

Au marcat: Mihălcescu (min. 4, min. 67, min. 82 şi min. 86) şi Iacob/ Tofan (min. 60). Au arbitrat excelent: Adrian Vizireanu, ajutat la cele două tuşe de Cătălin Guloiu şi Constantin Laurenţiu. Observator: Pompiliu Coşconea.

VIITORUL BUZĂU: Oprea – Porceanu, Nedelea, C. Puşcă, Ghisman – Lazăr, Mihălcescu, Nicola, M. Puşcă – Anghel şi Iacob. Au mai jucat: Pâslaru, Chiorcău şi Fundulea. Rezerve: Moisac şi Ceauşel. Antrenor: Cristi Lupu. 

VOINŢA LANURI: Sava – Mănăilă, Stan, Sârbescu, Roman – Feraru, Tofan, Lazăr, Roşca – Ignat şi Lică. Au mai jucat: Corcodel şi Alin. Rezerve: Cireaşă şi Cristian Alexandru. Antrenor: Tase Lăptoiu.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.