VIDEO. Handbalistele din Buzău, cu gândul la promovare

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

hm-buzau-danubius-galati

Cu vistieria goală, dar cu gândul la promovare. Aşa sunt handbalistele din Buzău, care au încheiat stagiunea regulată pe a treia treaptă a podiumului primei serii din divizia secundă şi au obţinut biletele pentru turneul de promovare/ retrogradare din Liga Naţională.

Pentru al doilea sezon consecutiv, formaţia de handbal feminin din Buzău s-a calificat la turneul de promovare/ retrogradare din Liga Naţională. Anul acesta, fetele antrenate de Romeo Ilie au încheiat stagiunea pe locul trei, cu 44 de puncte, acumulate în urma a 14 victorii şi două remize din 20 de meciuri disputate.

După ce Consiliul Judeţean le-a acordat o sumă de două ori mai mică decât echipei de handbal masculin, aflată tot în eşalonul secund, dar cu un obiectiv derizoriu, handbalistele din Buzău se bazează doar pe banii primăriei pentru a se prezenta în ultima fază a întrecerii din Divizia A.

Buzoiencele vor participa la baraj alături de CS Cisnădie, Naţional Rm. Vâlcea şi Ştiinţa Bucureşti, alături de locurile 11 şi 12 din Liga Naţională, poziţii ocupate momentan de U Alexandrion Cluj şi Neptun Constanţa. Cele şase formaţii vor fi împărţite în două grupe a câte trei echipe, iar prima clasată la sfârşitul turneului va accede în Liga Naţională.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.