Ion Viorel: „Blestem ziua când l-am lăsat pe Verdeș să plece“

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

ion-viorel

Tehnicianul Gloriei Buzău, Ion Viorel, are mari regrete vizavi de plecarea atacantului Bobi Verdeș în această iarnă către formația ASA Târgu Mureș, mai ales că jocul ofensiv al trupei antrenate de „Vioară” are foarte mult de suferi. „Azi (n.r., miercuri) am plecat de la 1 – 0. Gol nepermis, ca în curtea școlii. Echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate. Una peste alta, blestem ziua în care i-am dat drumul lui Bobi Verdeș. Este greu să inventezi un jucător ca el. L-am lăsat să plece și nu am adus nimic în schimb de valoarea lui Verdeș. S-au pierdut trei puncte și am intrat clar în lupta la play-out. Nu ne comparăm nici sportiv, nici financiar cu primele șase echipe”, a declarat Ion Viorel după înfrângerea de miercuri, de pe teren propriu, scor 1 – 2, cu Dunărea Galați.

Evitarea retrogradării, obiectivul stagiunii în Crâng

Înfrângerea suferită de divizionara secundă Gloria Buzău, miercuri, pe teren propriu, scor 2 – 1, cu Dunărea Galați, a făcut ca formația buzoiană să ia o opțiune serioasă pentru play-outul stagiunii curente. Din cauza condițiilor materiale precare, antrenorul gazdelor a spus că echipa de fotbal a Buzăului se poate salva de la retrogradarea în Liga a III-a doar printr-o ­mi­nune: „Dacă reușim să salvăm această echipă este mare lucru. Dunărea Galați și-a făcut echipă în această iarnă, nu mai este aceeași din turul campionatului. În contextul în care nu ai un atacant și pleci de la 0 – 1, în condițiile în care noi am marcat doar un singur gol în meciurile de pregătire, e foarte greu să revii într-un joc, daă să aduni victorii…”.

Gloria Buzău refuzată de jucători de minifotbal

Gruparea din Crâng nu mai reprezintă un interes pentru jucătorii trecuți de prima tinerețe sau pentru cei care practică minifotbalul. Declarația dureroasă vine chiar din gura tehnicianului Ion Viorel, care a spus. după înfrângerea cu Dunărea Galați, cum Gloriei i s-a zis „pas” de un jucător de minifotbal: „În vară l-am adus pe Bobi Verdeș, tot de la divizia secundă. Dar știți că sunt jucători care au preferat să joace fotbal pe teren redus decât să vină la Gloria Buzău? De ce să stea pe aici și să cheltuiască banii pe care i-ar fi câștigat? Au preferat să rămână acolo să joace minifotbal. Nicola (n.r jucător minifotbal și liga a IV-a)ne-a refuzat tot pentru minifotbal, Pantelie vine din liga a IV-a, el se lăsase de fotbal… E greu. Mulți spun că cei mai mulți bani vin la Gloria. Da, vin la echipa de fotbal care lunar trebuie să dea 500 de milioane de lei vechi la Fisc, plus bani către contractele foștilor jucători și către propriii angajați care sunt restanți. Știe cineva treaba asta? Nu…”.

Gloria Buzău va juca mâine în deplasare, pe tere­nul formației ACS Berceni, în cadrul etapei a XX-a din prima serie a ligii secunde la fotbal.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.