La fel ca-n 2015! Bugetul Gloriei în scădere! Vezi aici cât vor primi cluburile buzoiene.

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

clm buzau

Consilierii locali au aprobat la ieri bugetul local pentru anul în curs. 3,1 milioane de lei este suma acordată sportului buzoian în 2016, cu două sute de mii de lei mai mică ca în anul precedent. Fotbal Club Gloria Buzău conduce în topul finanţărilor, urmată de echipa locală de handbal feminin şi Clubul de Rugby Stejarul Buzău.

Suma acordată din partea bugetului municipiului Buzău către sportul buzoian în 2016 este într-o uşoară scădere faţa de cea trimisă în conturile grupărilor buzoiene în urmă cu un an de zile. Nu a fost ocolit nici un club major din cele care au sediul în municipiului Buzău şi nici asociaţiile sau ONG-urile care vor primi fonduri nerambursabile pentru activitatea de anul acesta.

 

Gloria Buzău va primi un milion şi jumătate de lei, adică cu puţin sub procentajul de 50% din suma totală acordată cluburilor profesioinste. Jucătorii antrenaţi de Ion Viorel sunt urmaţi în clasamentul fondurilor nerambursabile de Handbal Municipal Buzău, cu 350.000 de lei, urmată de Clubul de Rugby Stejarul Buzău, care are specificată în buget suma de 250.000. Formaţia de handbal băieţi va primi doar 100.000 de lei, în timp ce sportivii antrenaţi de Marian Boldişteanu vor avea de primit aceeaşi sumă. Direcţia judeţeană pentru Tineret şi Sport Buzău va fi creditată cu 100.000 de lei pentru proiectel de tineret şi încă 150.000 pentru activităţi sportive derulate în parteneriat cu asociaţiile sportive. Primăria va organiza şi anul acesta sesiunea de acordare de fonduri nerambursabile pentru activitaţi de interes local, care vor avea loc în parteneriat cu asociaţii şi fundaţii.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.