Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Stadionul National Arcul de Triumf va gazdui, sambata, 19 mai, finalele Diviziei Nationala de Seniori, al doilea esalon valoric, in finala pentru medaliile de bronz urmand a se intalni RC Barlad si CS Navodari (ora 11:00), in timp ce noua campioana va fi decisa de partida dintre Gloria Buzau si Tomitanii Constanta (ora 13:00).

SCM GLORIA BUZĂU VS TOMITANII CONSTANŢA | VIDEO ÎN DIRECT

Configuratia finalelor din Divizia Nationala de Seniori respecta practic ierarhia finala a sezonului regulat, astfel ocupantele pozitiilor trei si patru, adica CS Navodari, respectiv RC Barlad se vor intalni in partida pentru medaliile de bronz, navodarenii dupa ce in sezonul anterior au ocupat pozitia secunda in al doilea esalon valoric, iar barladenii au fost chiar campioni in 2014.

VEZI AICI EMISIUNEA PRELUNGIRI, EDIŢIA A III-A! INVITAŢI: COSTICĂ MERŞOIU, ANTRENOR RUGBY SCM GLORIA BUZĂU ŞI GEORGE GEORGESCU, ŞEF SECŢIA „RUGBY” SCM GLORIA BUZĂU

In sezonul regulat ambele partide au revenit celor de la CS Navodari. La malul marii, gazdele de atunci s-au impus cu 25-15, cum raportul eseurilor a fost egal, Nicu Ignea a decis invingatoarea cu patru lovituri de pedeapsa si un dropgol, returul insemnand o disputa spectaculoasa cu opt eseuri, Andrei Ciubotariu de la navodareni remarcandu-se in aceste intalniri cu cate o dubla in ambele manse.

De cand al doilea esalon valoric se disputa in actualul format, Divizia Nationala de Seniori, in doua sezoane campioana s-a decis dupa disputarea sistemului de Play-Off cu semifinale si finale, in 2014 cand RC Barlad a invins pe Politehnica Iasi respectiv in sezonul 2016-2017, atunci CSM Bucovina Suceva reusind o mare surpriza prin victoria in fata favoritei CS Navodari.

Partida cu trofeul pe masa, in acest sezon, le va avea ca protagoniste pe Gloria Buzau, care continua traditia Stejarului Buzau, castigatoare a esalonului secund in 2013, medaliata cu bronz in editia anterioara si Tomitanii Constanta cea care tot in editia 2016-2017, dar a Diviziei A a disputat finala competitiei, pe care a pierdut-o la limita, insa echipa de malul marii tocmai isi facuse atunci debutul intr-o competitie a seniorilor.

Niciuna dintre cele doua echipe nu si-a valorificat avantajul terenul propriu in sezonul regulat, Tomitanii Constanta impunandu-se la Buzau in tur pentru ca in partida revansa cu un lot mult schimbat si intarit cu jucatori experimentati Gloria lui Costica Mersoiu sa-si ia revansa pentru ca incheia prima parte a Diviziei Nationale de Seniori in postura de lider al clasamentului cu doar doua infrangeri in 14 partide.

Rememorand acele dispute, la Buzau, Tomitanii Constanta au castigat cu 14-8, dupa o disputa extrem de echilibrata in urma unui eseu de penalizare si a unei reusite a lui Stefan Stefaroi, in retur pe stadionul Mihai Naca, cum raportul incercarilor a fost de 3-3, decisive s-au dovedit tentativele de tinta concretizate de Teodor Nitu pentru ca tabela de marcaj sa indice rezultatul de 27-18 in favoarea buzoienilor.

Din 2011 pana in prezent Divizia Nationala de Seniori a fost castigata in ordine de Politehnica Iasi, CSO Pantelimon, Stejarul Buzau, RC Barlad, Stiinta Petrosani si CSM Bucovina Suceava, adica nicio echipa pana in prezent nu a reusit sa se impuna decat o singura data, iar daca buzoienii au acum acesta oportunitate, Tomitanii Constanta ar putea reprezenta o noua premiera pe tabloul laureatelor celui de-al doilea esalon valoric.

Federaţia Română de Rugby (www.super-liga.ro)

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.