Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sport Club Municipal Gloria Buzău tinde să devină cea mai nouă unitate militară din Crâng. Nu mai puţin de patru din cele 18 de persoane angajate cu contract de muncă la cel mai mare club sportiv din judeţ sunt cadre militare în rezervă. Acestora li se adaugă o a cincea, angajată prin Contract de Activitate Sportivă. Schimbarea lui Vasile Niţă cu militarul (r) Ion Cazan nu a însemnat doar menţinerea în funcţii a personalului angajat de fostul conducător de la Stejarul Buzău (citeşte mai multe aici „Cinci foşti angajaţi la Martelli, societatea care finanţa Stejarul, aduşi de Niţă la Gloria? Directorul SCMGB: „Nu răspund la această întrebare”), ci şi lărgirea organigramei şi completarea acesteia cu foste cadre militare.

Ion Cazan, directorul SCMGB alături de George Timiş, şeful secţiei de fotbal. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Cum s-a dat startul „înrolării” în Crâng

Venirea lui Ion Cazan în Crâng ca directorul interimar al SCM Gloria Buzău a însemnat sosirea în club a celui de-al doilea cadru militar, după juristul Ion Gheorghiu. Schimbarea lui Niţă cu Ion Cazan este în mod cert cea mai bună decizie a reprezentanţilor Palatului Comunal la Sport Club Municipal Gloria Buzău. Cazan se remarcă printr-o inteligenţă nativă, consolidată de experienţa militară, o cultură generală vastă, disciplină şi un simţ al umorului dezvoltat, nefiind grad de comparaţie între acesta şi predecesorul său. Tot la „puncte forte”, pot fi trecute parolismul, bunul simţ în orice relaţie şi managementul administrativ. La minusuri, am putea trece obedienţa excesivă faţă de superiori, o moştenire grea a hainei de militar, dar pe alocuri de înţeles având în vedere gradul de subordonare ierarhic faţă de Comitetul Director şi preşedintele acestuia, Cristi Ceauşel mâna dreaptă a edilului buzoian, Constantin Toma.

Cazan a lărgit garnizoana. După angajări „pe pile”, au urmat cele în funcţie de grad

Venirea lui Ion Cazan la cârma celei mai mari entităţi sportive din judeţ a coincis cu lărgirea organigramei în Crâng. Din păcate, actualul „interimar” a păstrat obiceiul precedesorului. Dacă Niţă putea invoca durata scurtă în organizarea unei echipei administrative, deci angajarea directă, Cazan nu poate spune că nu a avut timpul necesar pentru organizarea concursurilor pentru posturile vacante. Astfel, la club şi-au făcut apariţia Marian Lambru, fost cadru militar, secretar general al AJF Buzău (angajat prin Contract de Activitate Sportivă) în cadrul secţiei fotbal şi încă două persoane, de asemenea cadre militare. Este vorba despre Stoian Cornel şi Paraipan Călin, inspector de specialitate şi administrator.

Ion Gheorghiu, sursă foto: www.scmgloriabuzau.ro

Dribling legislativ + declaraţie surprinzătoare a directorului din Crâng

Atât Niţă, cât şi Cazan au profitat de lege, care permite încadrarea pe o durată determinată iniţial la maxim doi ani calendaristici (legea 69/2000 şi legea 53/2003). Potrivit directorului interimar din Crâng această durată poate fi prelungită cu încă 12 luni, ajungându-se astfel ca o persoană angajată direct să petreacă până la 3 ani în club fără un concurs pentru postul pe care-l deţine. Interesantă este poziţia oficială pe care actualul interimar a adoptat-o privitor la cele două cadre militare angajate pe durata mandatului său. Iată ce a spus acesta:

„Legea nu mă obligă să fac concursuri, putem face încadrarea imediată pe durată determinată. Privitor la cei angajaţi în mandatul meu, nu am nici o strângere de inimă asupra moralităţii şi profesionalismului acestora” – Ion Cazan, director interimar SCM Gloria Buzău.

Ban la ban trage. Venituri frumuşele pentru „rezervele” din Crâng

Directorul interimar al SCM Gloria Buzău este liderul în topul veniturilor, nu doar în organigrama clubului roş-albastru. Ion Cazan (col. în rezervă) încasează lunar din pensia de militar puţin peste 10.300 de lei (oficial, domnia sa nu a dorit nici să confirme, nici să infirme suma!), alături de peste 8.000 de lei salariu din postura de „interimar” al SCMGB, ceea ce face ca-n conturile sale să intre aproape 4.000 de euro la fiecare 30 de zile. Alături de salariu, directorul interimar al SCM Gloria Buzău este eligibil pentru premieri în funcţie de performanţele clubului. Marian Lambru se bucură de o pensie de aproximativ 4.000 de lei lunar, la care se mai adaugă 2.500 de lei din partea clubului, ca referent al secţiei „fotbal”. Acestor venituri li se adaugă şi primele de joc şi obiectiv. Ultimul, dar nu cel din urmă este Ion Gheoghiu, cu 4.000 de lei pensie şi încă atât din partea clubului ca jurist. Potrivit normelor financiare din Crâng şi acesta este eligibil pentru alte bonificaţii. Informaţiile privitoare la cuantumul pensiilor şi salarii sunt potrivit surselor noastre. Dacă primele au caracter confidenţial, publicarea lor ţinând strict de beneficiarii acestora datorită caracterului personal al datelor, directorul interimar din Crâng nu a dorit să divulge salariile celor cinci cadre militare, printre care se regăseşte şi domnia sa, asta în ciuda faptului că SCM Gloria Buzău este un club de drept public, finanţat din buzunarele buzoienilor.

Încă şapte posturi fără concurs?

Potrivit spuselor actualului director, Ion Cazan, organigrama administrativă a SCM Gloria Buzău numără 25 de poziţii, dintre acestea 18 fiind ocupate fără concurs, pe perioadă determinată. Şapte posturi sunt încă libere şi potrivit declaraţiilor acestuia „nu necesită încadrarea imediată”, practic nu sunt poziţii indispensabile. Este curios când şi cum vor fi ocupate şi acestea, având în vedere că nici un post din cele 18 deja ocupate nu a fost făcut prin concurs.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

2 COMENTARII

  1. Tupeu fara margini stimati oameni, parca acest personaj declara acum ceva timp in urma, foarte milos ca el si-a depus cv-ul la primarie ca orice cetatean, iar in urma selectiei a fost acceptat ca si presedinte, ;)))Chiar nu va este rusine mai “inteligentilor” sa aveti asa tupeu ,acum mai nou angajeaza toate fosilele iesite la pensie in cadrul clubului,lingai si slugarnici care adora sa faca anticamera la usile marilor “specialisti” in sportul buzoian. Imi este scarba pur si simplu .RUSINE sa va fie dl Toma, am crezut ca aveti demnitate si discernamant cand faceti alegeri, si nu va lasati pacalit de lingai si “ specialisti”