Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

În ceea ce privește delegările pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2023, brigada de arbitri români, recunoscută drept cea mai valoroasă din țară, a primit cu dreptate atenția cuvenită. Simona Stancu și Cristina Năstase, doi arbitri cu un palmares impresionant, vor reprezenta România într-un alt eveniment de importanță majoră în lumea handbalului feminin. Alegerea acestor doi arbitri pentru Campionatul Mondial nu a fost o surpriză, dat fiind faptul că brigada românească a avut prestații remarcabile în competițiile majore din ultimii ani, inclusiv Campionatele Mondiale și Europene, precum și Campionatele Mondiale de Juniori.

La cea de-a 26-a ediție a Campionatului Mondial feminin, care se va desfășura între 29 noiembrie și 17 decembrie 2023, în Danemarca, Norvegia și Suedia, un număr de 23 de cupluri de arbitraj vor deservi competiția. Această ediție este remarcabilă și prin faptul că va fi găzduită în premieră de către trei țări, și anume Danemarca, Norvegia și Suedia, care au fost alese ca gazde încă din 2017. Această alegere a fost precedată de o concurență strânsă cu Ungaria pentru dreptul de a organiza acest prestigios eveniment.

Echipa națională de handbal feminin a României va face parte din Grupa E și va juca meciurile de la Herning, Danemarca. În această fază a competiției, România va întâlni echipele daneze, echipa Serbiei și reprezentativa statului Chile. Aceasta este o oportunitate unică pentru jucătoarele române să-și demonstreze talentul și să se lupte pentru succes în această competiție de renume mondial.

Sursă foto: Facebook Simona Stancu

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.