Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Astăzi, de la ora 17:30, Buzăul va fi martorul unui adevărat duel al suferinței pe terenul de fotbal. Gloria Buzău primește vizita echipei Farul, actuala campioană a Ligii I, într-un meci cu totul și cu totul special. Ambele echipe se confruntă cu dificultăţi de lot şi evoluţie, atenţia celor două combatante fiind spre campionat, acolo atât Farul şi cât Gloria au înregistrat rezultate sub aşteptări.

Farul navighează pe ape tulburi de mai bine de o lună, neavând parte de o victorie de la începutul lui octombrie, când au învins în deplasare pe Oțelul. Sub conducerea lui Gică Hagi, marinarii au alunecat în afara play-off-ului și ocupă locul 7 în clasament. Cu o serie de rezultate dezamăgitoare, au nevoie de o revenire rapidă pentru a-și atinge obiectivele europene.

Nici în tabăra buzoiană, situația nu stă pe roze. Gloria Buzău a suferit două înfrângeri consecutiv împotriva echipelor care luptă pentru promovare, ceea ce i-a adus și mai multe probleme. Practic, buzoienii au doar patru puncte obţinute în ultimele cinci etape. Cu o echipă afectată de accidentări și obosită, antrenorul Andrei Prepeliță se află într-o dilemă: să trimită în teren jucătorii de bază sau să mizeze pe rezerve pentru a-i proteja în vederea meciului de luni cu Slobozia.

Pentru Farul, acest meci reprezintă o oportunitate de a-și îmbunătăți starea de spirit și de a avansa în cea mai veche întrecere internă. În schimb, pentru Gloria Buzău, este o șansă de a-și redobândi încrederea și de a șterge amintirea prestației dezamăgitoare din întâlnirea cu FC Argeș.

În acest duel al suferinței, toți ochii vor fi ațintiți asupra celor două echipe în speranța unui spectacol fotbalistic memorabil.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.