Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Înfrângere umilitoare pentru handbalistele de la SCM Gloria Buzău. Buzoiencele au pierdut, ieri, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” cu 23 la 21, confruntarea cu CS Dacia Mioveni. Eşecul formaţiei antrenate de Aurelian Roşca a răsunat în presa naţională de specialitate, cât şi în cea argeşeană, care a aplaudat la scenă deschisă succesul formaţiei din Mioveni.

Gloria Buzău, echipă care a reprezentat România în cupele europene în acest sezon și care a dat șase jucătoare la Campionatul Mondial recent încheiat, a fost învinsă pe teren propriu de CS Dacia Mioveni, formație argeșeană care adunase până acum doar două victorii. Argeşencele au provocat șocul campionatului și au câștigat total meritat confruntarea cu trupa lui Roşca.

„CS Dacia Mioveni a început perfect seria aproape imposibilă din luna ianuarie. Fără ca cineva să îi ofere vreo șansă în meciul de la Buzău, echipa pregătită de Goran Kurtes a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din scurta sa istorie în Liga Florilor MOL! Handbalistele argeșence au început perfect meciul din Sala „Romeo Iamandi”, cu un surprinzător 3-0, iar primul gol a fost încasat abia în minutul 4. Portărița Mădălina Ion a realizat o prestație excelentă pe tot parcursul meciului, opunându-se de câteva ori incredibil în fața unor jucătoare cu experiența internațională.

Dacia a jucat atât de bine încât valoroasa echipă gazdă nu a putut să treacă la conducere decât abia în minutul 48, atunci când a marcat dintr-o aruncare de la 7 metri și a modificat tabela pentru prima oară în favoarea ei, 19-18! În următoarele 3 minute scorul s-a făcut 20-18, iar Mădălina Toma a ratat o aruncare de la 7 metri și se părea că jucătoarele argeșence au căzut psihic.

Numai că, impulsionate de Roxana Cîrjan și beneficiind de o prestație foarte bună a apărării, CS Dacia a revenit din nou fantastic, a preluat conducerea încă o dată, pe care nu a mai cedat-o până la final! Rezultat șoc, 23-21 și handbalistele din Mioveni se pregătesc să o primească săptămâna viitoare pe CSM București în noua și moderna sală proprie.

Mădălina Toma (5 goluri), Ștefania Lazăr (4), Sylwia Lisewska (4), Judith Vizuete (3), Ioana Alexandra Georgescu (2), Roxana Cîrjan (2), Andreea Ivan (2) și Cristina Boian (1 gol) au fost marcatoarele Daciei din meciul cu Gloria Buzău, dar omul meciului a fost portărița Mădălina Ion. De la gazde s-au remarcat Marija Shteriova (6 goluri) și Beatrice Vălean (4 goluri).” Argeş – Sport

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.