VIDEO. Vezi aici programul play-off-ului ligii secunde!

1
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

GLORIA-BUZAU-CF-BRAILA

Oficialii din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, alături de reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal din eşalonul 2 au stabilit regulamentul şi datele de disputare a fazei a II-a din divizia secundă. Play-off-ul şi play-out-ul vor începe pe 4 aprilie, iar ultima etapă a stagiunii este programată pentru 6 iunie.

Sediul FRF a găzduit ieri o întâlnire între secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, şeful Departamentului Competiţii, Aurel Ionescu şi trei reprezentanţi ai LPF 2, în speţă Auraş Braşoveanu, Ionuţ Ivan şi Ştefan Stana. Scopul acestei întrevederi a fost stabilirea elementelor definitorii ale fazei a doua a sezonului 2014-2015 al eşalonului secund.

Vrei reclamă? Cea mai bună ofertă de publicitate ţi-o oferim noi. Click aici pentru mai multe detalii.

Primul element discutat a fost cel al programului competiţional, data de 4 aprilie fiind cea la care va începe această rundă a Ligii a II-a. Conform celor stabilite ieri, în play-off vor participa primele şase clasate din fiecare serie, în timp ce în play-out vor evolua cele patru rămase sub linie. Toate meciurile din a doua parte a campionatului vor avea loc doar sâmbătă, de la aceeaşi oră, 11:00.

Cele mai importante competiţii sportive din lume se văd live online pe Buzăul Sportiv! Eşti doar la un click distanţă de cele mai importante campionate de fotbal din lume! Vezi aici Primera Division, Serie A, Premier League sau meciurile din Liga I.

Conform programului stabilit la sediul FRF, play-out-ul se va termina pe 9 mai, iar barajul dintre ultimele clasate în această rundă va avea loc în două manşe, pe 16 şi 23 mai. Play-off-ul se va disputa între 4 aprilie şi 6 iunie, iar la finalul acestuia, învingătoarele din cele două serii vor promova în Liga 1.

Programul complet al celei de-a doua părţi a sezonului
4 aprilie- etapa 1 play-off / etapa 1 play-out
11 aprilie – etapa 2 play-off / etapa 2 play-out
18 aprilie – etapa 3 play-off / etapa 3 play-out
25 aprilie – etapa 4 play-off / etapa 4 play-out
2 mai – etapa 5 play-off / etapa 5 play-out
9 mai – etapa 6 play-off / etapa 6 play-out
16 mai – etapa 7 play-off / meciul tur baraj pentru evitarea retrogradării
23 mai – etapa 8 play-off / meciul retur baraj pentru evitarea retrogradării
30 mai – etapa 9 play-off
6 iunie- etapa 10 play-off

Cartonaşele galbene din sezonul regulat vor fi anulate pentru play-off şi play-out. Suspendările pentru faza a doua a competiţiei rezultate din cumul de galbene ca urmare a cartonaşelor primite în ultima etapă nu vor avea efect, însă amenzile aferente vor fi plătite.

Pe Buzăul Sportiv ai livescore cele mai importante evenimente sportive din lume. Fie că vorbim de fotbal sau polo pe iarbă, bob sau înot, aici afli rezultatele în timp real! Click pentru detalii!

În schimb, cartonaşele roşii şi suspendările rezultate din acestea rămân în picioare pentru play-off şi play-out. Un alt element important stabilit ieri este că prin resetarea cartonaşelor galbene din sezonul regulat, în cele două runde din faza a doua a campionatului s-a introdus o regulă specială. Astfel, jucătorii vor sta câte o etapă la fiecare două galbene acumulate, renunţându-se la procedura standard.
În ceea ce priveşte transferurile de jucători, s-a decis ca termenul limită pentru legitimarea de noi jucători să fie cu 48 de ore înainte de începerea play-off-ului şi a play-out-ului. Vor putea fi legitimaţi doar jucătorii liberi de contract care au depus la FRF documentele care să ateste acest lucru până pe 23 februarie, atunci când s-a închis perioada oficială de transferuri a iernii. În ceea ce priveşte clasamentul final, în caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare va fi cel al meciurilor directe din play-off respectiv play-out.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU

  1. Nu trebuie sa fim mulțumiți,cu un rezultat cu mult sub val. echipei,de la conducători ,antrenori ,salariați , suporteri ,dăruiți trup si suflet pt. aceasta,eu cred cel puțin ca aceasta declarație de mulțumire ,este pripita si neinspirata.Succes Gloria,sa avem de ce sa fim mulțumiți !