VIDEO: Anca the best! „Veterana” Anca Lipan-Ionescu continuă să fie principala „gură de foc” a buzoiencelor

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Oficialii echipei locale de handbal feminin au tras primele concluzii ale turului de campionat. Ştefan Miloş, preşedintele formaţiei din Buzău a nominalizat-o pe Anca Lipan-Ionescu drept jucătoarea turului la Buzău. Handbalista, trecută de prima tinereţe, este „creierul” echipei şi principala marcatoare din echipa antrenată de Romeo Ilie.


În ciuda vârstei, Anca Lipan-Ionescu rămâne un pericol pentru adversarele formaţiei din Buzău. Experimentata jucătoare este principala ameninţare pentru poarta adversă, aruncările de la distanţă şi clarviziunea din joc, precum şi cifrele înregistrate în cele opt partide consumate din actuala stagiune dovedesc acest lucru. Aceeaşi părere o împarte şi Ştefan Miloş, conducătorului clubului buzoian când vine vorba de jucătoarele care s-au remarcat în prima parte a campionatului.

Anca Lipan-Ionescu evoluează pe postul de inter stânga şi a mai jucat la Astral Poşta Câlnău, HC Brăila, Galaxy Buzău şi HCM Buzău.
Handbalista este născută pe 16 iulie 1982 şi a făcut primii paşi în handbal la CSS Buzău. În 2006, Lipan a bifat două prezenţe în Naţionala României, în cadrul unei „duble” amicale disputate la Râmnicu Vâlcea, împotriva reprezentativei Turciei. În 2008, actuala jucătoare a HM Buzău a ajuns cu echipa din Brăila până în semifinalele cupei EHF.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.