VIDEO. Campion en-titre la arte marţiale, un puşti buzoian de 13 ani nu are bani să participe la o nouă ediţie a “Mondialelor”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Un puşti de 13 ani din Buzău, campion internaţional la arte marţiale, nu are bani să participe la următoarea ediţie a Campionatelor Mondiale. Cătălin Lefter, de la clubul Shin-do Buzău, a cucerit deja cele mai importante titluri la categoria lui de vârstă, atât european, cât şi mondial. Acum, băiatul nu are suma necesară pentru a participa la Campionatul Mondial de Arte Marţiale, competiţie programată să se desfăşoare în Spania, la sfârşitul acestei luni.
A fi campion mondial şi european la o vârstă la care nu ai nici buletin nu este la îndemâna oricui. Cătălin Lefter, sportivul de doar 13 ani, a descoperit artele marţiale în urmă cu câţiva ani şi tot de atâta timp reuşeşte să se împartă între şcoală şi dojo, câştigând respectul adversarilor, dar şi al profesorilor.
Prima participare la o competiţie a reprezentat şi debutul său pe plan internaţional, iar micuţul buzoian nu a dezamăgit. Unul dintre cele mai prolifice cluburi de arte marţiale din judeţ nu are posiblitatea să îşi trimită campionii la competiţiile internaţionale. Cel mai bun sportiv al clubului, multiplu campion naţional şi internaţional, nu va avea posibilitatea să îşi apere titlu mondial obţinut anul trecut. Buzoianul trebuie să îşi apere titlul mondial în Spania, în mai puţin de o lună. Nici clubul şi nici părinţii nu au puterea financiară de a îi susţine participare la „Mondialele” din Peninsula Iberică. Au obţinut doar 2.000 de lei de la Primăria Buzău, însă costurile totale ale deplasării sunt estimate la 1.500 de euro. Oficialii clubului au apelat la Consiliul Judeţean, în zadar însă. Autorităţile judeţene, care sprijină anual cu miliarde propria echipă de minifotbal, a refuzat visul micuţului buzoian de a bifa o premieră istorică: cucerirea unui titlu mondial de două ori la rând, la nici 14 ani.
Cătălin mai are timp doar până pe 15 octombrie pentru a se înscrie la Campionatele Mondiale din Spania iar cei care doresc să-l ajute o pot face prin donaţii directe, la sediul clubului Shin-Do Buzău, situat la capătul Bulevardului Unirii Sud.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.