VIDEO. Campioni “cu repetiţiei”. “Stăpânii cerului” de la CSM Buzău – reportaj cu cea mai prolifică secţie a clubului buzoian

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Ani de zile au adus sute de medalii României. Au urcat tricolorul pe catargele competiţiilor internaţionale şi au trăit momente rare. Sportivii secţiei de rachetomodelism din cadrul CSM Buzău şi-au trecut numele în paginile de aur ale istoriei sportului buzoian. Astăzi, aflăm cum a fost totul posibil.
542912_3331255159595_1140539479_n
Rachetomodelismul are o istorie îndelungată la Buzău. Încă din anii `60, buzoienii au căutat să cucerească văzduhul. Şi au reuşit. Performanţele nu au întârziat să apară, iar primii sportivi au ridicat ştacheta la nivelul primelor trepte ale întrecerilor internaţionale, lăsând o moştenire care apasă greu pe umerii actualilor şi viitorilor practicanţi.

217178_1012361948929_6790_n
Performanţele “au curs”, iar provocările au rămas tot mai puţine pentru rachetomodeliştii buzoieni. Găleţi de medalii şi stive de diplome sunt expuse într-o încăpere aflată sub tribuna întâi a stadionului “Gloria”.1936048_1097052186132_7483736_n
Numărul tot mai mic de copii care se îndreaptă spre sport, dar şi cerinţele înalte la care micuţii trebuie să se ridice, reprezintă o problemă a “schimbului de mâine” pentru una dintre cele mai bune secţii din cadrul CSM Buzău.
De obicei, totul începe dintr-o joacă, cu primul avion de hârtie care zburdă din mâna unui puşti inventiv. Apoi joaca devine serioasă, devine pasiune, iar practicanţii tot mai interesaţi să atingă perfecţiunea, echivalentul unei medalii la competiţiile europene sau mondiale. Puştii de ieri, campionii de mâine, nu au o viaţa uşoară. Pe lângă laurii internaţionali, ei sunt modele pentru colegii de la şcoală, sunt olimpici internaţionali la materii precum fizică, informatică sau matematică.
Campionii de la CSM Buzău nu duc lipsă de nimic. Nici de materialele necesare construirii celor mai performante modele, nici de recunoaşterea internaţională.1936048_1097051266109_5167024_n
Salba de medalii şi rafturile pline de trofee sunt mărturia care va rezista trecerii timpului a muncii asidue depuse atât de cei mai mici componenţi ai secţiei conduse de Lucian Şercăianu, cât şi de cei care nu doar o dată au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai judeţului. Rezultatele au făcut ca de-a lungul timpului, câmpul de lângă Costeşti să fie gazda campionatelor internaţionale. Team managerul echipei buzoiene şi totodata al reprezentativei României speră ca, în curând, Buzăul să primească elita mondială a rachetomodelismului.
În prezent, în Buzău, rachetomodelismul este practicat la trei cluburi. Este vorba despre CSM Buzău, Voinţa Buzău şi Palatul Copiilor Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.