VIDEO. Copilul tău face sport? Şcoala de volei buzoiană

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzăul Sportiv continuă seria reportajelor dedicate sportului juvenil, astăzi, cu un episod dedicat voleiului buzoian. Clubul Sportiv Şcolar Buzău are în cadrul secţiei de volei grupe dedicate tuturor categoriilor de vârstă, echipe participante în campionatele naţionale. Cu o tradiţie de peste două decenii, CSS Buzău trimite an de reprezentate în fazele finale ale întrecerilor interne şi sportivi către loturile naţionale.

volei-buzauEste recunoscut faptul că în sport trebuie să ai și talent. Dar talentul nu ajută dacă nu face echipă cu munca la antrenamente. Pentru a gestiona bine niște proceduri, e nevoie de mult calm, multe repetiții și multă sudoare. Georgiana Constantin, unul dintre antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Şcolar Buzău ne-a vorbit despre importanţa voleiului pentru sportivii amatori de toate vârstele.

volei-css-buzauVoleiul este unul din sporturile cu impact foarte mare asupra dezvoltării armonioase fizice a sportivilor. Fiind un sport de echipă, acesta nu influenţează doar calităţile motrice, ci şi pe psihice. Voleiul este un sport destul de dificil pentru începători, iar vârstă optimă la care părinţii îşi pot îndruma copii spre practicare sa, pentru a ajunge la performanţă este de 8 – 10 ani. Totuşi, sunt şi câteva excepţii. Sportivii celor mai bune grupe ale CSS Buzău bifează perfomanţe şi în afara terenului, mai precis, în băncile şcolii, acolo unde obţin rezultate foarte bune. Tinerii sportivi buzoieni promovează voleiul cel puţin ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber. Clubul Sportiv Şcolar participă an de an în fazele finale ale campionatelor de copii şi juniori, trimite jucători către echipa de seniori Dacia Buzău, către loturile naţionale, dar şi către alte formaţii din primul eşalon.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.