VIDEO: Liga a II-a are şanse tot mai mari să se vada pe „sticlă”! Miercuri încep negocierile

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

drepturi-tv

Veşti bune pentru echipele din eșalonul secund dar și pentru suporterii care nu pot merge în deplasări cu formațiile preferate. Liga Profesionistă de Fotbal 2 a transmis formaţiilor din liga a II-a informaţia că s-au stabilit detaliile privind licitaţia pentru drepturile TV legate de meciurilor rămase din actualul sezon. Miercuri, de la ora 13.00, vor avea loc negocierile finale.


Miercurea trecută, responsabilii FRF, prin preşedintele Răzvan Burleanu, buzoianul Gabi Bădescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF şi  secretarul general Gheorghe Chivorchian, cărora li s-a adăugat juristul Adrian Stângaciu, au avut o întrunire cu oficialii cluburilor din liga a doua pe tema drepturilor TV şi a modului de comercializare a acestora.


Dacă în cadrul întâlnirii s-a explicat că LPF2 nu poate vinde aceste drepturi la grup din cauza Consiliului Concurenţei, care a comunicat că acestea aparţin exclusiv cluburilor şi pot fi comercializate doar individual, după terminarea şedinţei şi plecarea oficialilor FRF, s-a pus pe tapet varianta vânzării la comun prin mandat. Astfel, cluburile din eşalonul secund urmau să semneze un mandat valabil până după desfăşurarea licitaţiei de vânzare a drepturilor TV, prin care acestea îşi cedau drepturile către LPF2, pentru a le vinde la pachet.
Chiar şi aşa, nu toate cluburile au trimis până azi mandatul semnat. În ceea ce priveşte partea de organizare a licitaţiei, de acest lucru se ocupă reprezentanţii ISM, firmă cu care s-a demarat o colaborare încă de la finalul lunii august, în cadrul întrunirii de la Tărlungeni a membrilor LPF2.
Planul iniţial a urmărit obţinerea unei sume de 100.000 de euro pentru fiecare club din Liga 2, însă realitatea din piaţă a demonstrat că acest lucru este imposibil la această oră. Practic, singura ofertă concretă a fost cea a DigiSport, care a oferit 12.000 de euro pe etapă pentru televizarea a patru meciuri la alegerea companiei.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.