VIDEO: No Anca, no party! HM Buzău se bazează pe o singură jucătoare, trecută de prima tinereţe

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

DSC_0270

Cu aspiraţii la promovarea în Liga Naţională, echipa locală de handbal feminin continuă să se bazeze pe Anca Lipan-Ionescu, cea mai experimentată jucătoare din lot. Trecută de prima tinereţe, Lipan continuă prin evoluţii să fie principala „gură de foc” a trupei antrenate de Romeo Ilie, fapt dovedit şi prin cele 13 goluri marcate în confruntarea cu Rapid Bucureşti.


în ciuda vârstei, interul stânga  Anca Ionescu rămâne cea mai valoroasă jucătoare din lotul echipei locale de handbal feminin. Handbalista în vârstă de 32 de ani evoluează la fel ca în prima tinereţe, fapt dovedit şi de cifrele înregistrate de eleva lui Romeo Ilie, încă de la debutul stagiunii. Tehnicianul formaţiei buzoiene a recunoscut faptul că jocul echipei se învârte în jurul lui Ionescu şi a precizat că are aşteptări foarte mari şi de la colegele mai tinere.

Anca Lipan-Ionescu evoluează pe postul de inter stânga şi a mai jucat la Astral Poşta Câlnău, HC Brăila, Galaxy Buzău şi HCM Buzău. Handbalista este născută pe 16 iulie 1982 şi a făcut primii paşi în handbal la CSS Buzău. În 2006, Lipan a bifat două prezenţe în Naţionala României, în cadrul unei „duble” amicale disputate la Râmnicu Vâlcea, împotriva reprezentativei Turciei. În 2008, actuala jucătoare a HM Buzău a ajuns cu echipa din Brăila până în semifinalele cupei EHF.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.