VIDEO: PREMIERĂ! Gimnaștii Robert și Gabriel Burtănete, convocați la lotul național!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Performanţă deosebită pentru gimnaştii buzoieni Robert şi Gabriel Burtanete. Ei au fost convocați, în premieră, la lotul naţional de juniori. Cei doi vor fi însoțiți de antrenorul lor. Profesorul Dragoş Bârzu a fost numit membru în cadrul colectivului tehnic al Centrului Naţional Olimpic de la Bistriţa.

Rezultatele foarte bune obţinute de cei doi sportivi de la CSS Buzău, Gabriel şi Robert Burtanete, i-au determinat pe reprezentanţii Fe­deraţiei Române de Gim­nastică să-i coopteze la lotul naţional de juniori al României. Mai mult, faptul că în ultimii ani rezultatele obţinute de juniorii români nu au fost pe măsura aşteptărilor a dus şi la modificări staff-ului ce pregăteşte aceşti spor­tivi.
Astfel, ne aflăm în faţa unei alte premieri, în sensul că profesorul Dragoş Bârzu a fost numit în funcţia de antrenor în cadrul colectivului tehnic al Centrului Naţional Olimpic de pregătire al juniorilor de la Bistriţa. Astfel, după 12 ani, atunci când echipa de juniori a României cucerea locul șase la Campionatul European de la Patras din Grecia cu doi gimnaşti buzoieni în componenţă, şi aici îi amintim pe Iulian Răduţu Ion şi Adrian Ionescu, ambii pre­gătiţi la CSS Buzău de acelaşi Dragoş Bârzu, cel din urmă cucerind şi titlul de campion european la sol, vine rândul fraților Burtanete să continuie tradiția. Dacă în această direcţie a gimnaştilor promovaţi la lot se continuă o istorie, în ceea ce priveşte ban­ca tehnică, profesorul Dragoş Bârzu i se recunosc, în sfârșit meritele, fiind primul cu specialitate „gim­nas­tică”, numit în funcţia de antrenor la un lot naţional al României.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.