Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Eforturile autoritaţilor locale care sprijină SCM Gloria Buzău s-au văzut recompensate mai devreme decât se aşteptau. Secţia de şah din cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău continuă şirul performanţelor cu două rezultate notabile, obţinute de cei mai mici dintre sportivii legitimaţi ai grupării din Crâng la Festivalul Şahului Bucureştean. Ianis Başturea a câştigat întrecerea în cadrul categoriei dedicate copiiilor sub 8 ani, în timp ce Adrian Popescu a cucerit medalia de argint, la categoria unde s-au întrecut cei mai mici de 10 ani.

VIDEO | PREMIERE IANIS BAŞTUREA, FESTIVALUL ŞAHULUI BUCUREŞTEAN

Şahistul Ianis Başturea. Foto: Andrei Piţigoi

Ianis Başturea este campionul țării la șah rapid! La Campionatul Național de Șah Școlar Individual, desfășurat la Băile Olănești, în urmă cu câteva săptămâni, campionul țării noastre la șah rapid-categoria U7, a devenit Ianis Ștefan Basturea din Buzău, care a reușit să joace fenomenal obținând maximum de puncte. Ianis este un jucător puternic de șah pentru vârsta lui fragedă și are un simț combinativ de excepție, excelând în șah la secțiunea șah rapid unde are o viteză de reacție fantastică găsind de fiecare dată mutări excepționale.

Şahistul Adrian Popescu. Foto: Andrei Piţigoi

Rezultatele turneului găzduit în Capitală, ale lui Adrian Popescu vin la doar câteva zile după ce acesta a obținut 4 medalii la Campionatul Național de Șah Școlar de la Băile Olănești! Component al Lotului Național de Șah al României, campionul național de șah rapid în exercițiu la categoria 8 ani, o minune a șahului buzoian, cel care a obținut în premieră punctaj maxim (9 puncte din 9 posibile) la Campionatul Național de Șah al României 2017 desfășurat la Băile Felix, Popescu Ștefan Adrian a reconfirmat valoarea și la Campionatul Național de Șah Școlar Individual din acest an la categoria U9 masculin.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.