VIDEO. Stejarul a pierdut dramatic în fața Stelei

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Rugbiștii de la Stejarul Buzău au pierdut dramatic partida cu Steaua București, disputată sâmbătă, în Parcul Tineretului. A doua echipă a roș-albaștrilor s-a impus cu 17 la 13, după ce buzoienii au condus la pauză cu 10 la 0. Prima repriză a aparținut în totalitate elevilor lui Costică Merșoiu, care nu au putut însă gestiona avantajul obținut la sfârșitul primelor 40 de minute, iar la final au părăsit terenul cu privirea în pământ.

În fața a aproape 400 de spectatori, Steaua U23 București și echipa locală de rugby Stejarul Buzău s-au întâlnit în etapa a 15-a a Diviziei Naționale de Seniori. Partida cu iz de sărbătoare, disputată pe stadionul „Prințul Ghica” din Buzău, a consemnat o nouă înfrângere pentru gruparea din Parcul Tineretului. În prima parte a jocului, elevii lui Costică Merșoiu s-au aflat la cârma meciului, reușind un eseu prin Cristea, o transformare și o lovitură de pedeapsă „semnată” de Ureche, suficient pentru ca „stejarii” să încheie prima parte a disputei cu un avantaj de 10 puncte. Dumitraș, Melnicov și Lupu au reușit punctele care aveau să aducă victoria formației bucureștene, într-o repriză în care roș-albaștrii au evoluat impecabil.

Stejarul–Steaua: 13-17, rezultat final, iar buzoienii se gândesc să aducă puncte din următoarea deplasare, cea de sâmbătă, când vor întâlni CSM U23 București. Oficialii echipei buzoiene au pus înfrângerea pe seama lipsei de experiență a grupării din Parcul Tineretului, jucătorii neștiind să gestioneze momentele „cheie“ ale jocului. Bucureștenii, cu un lot preponderent format din jucători sub 23 ani, s-au declarat mulțumiți de evoluția din jocul cu Stejarul Buzău.
Virgil Popișteanu, tehnicianul roș-albaștrilor, a evoluat de-a lungul carierei și la Contactoare Buzău, în perioada de aur a rugby-ului local, la sfârșitul anilor ‘80. Popișteanu a depănat amintiri alături de Vasile Niță, preșe­dintele buzoienilor, de asemenea fost component al grupării care făcea furori în întrecerile interne în perioada 1986-1989.

Etapa viitoare, Stejarul Buzău va evolua în deplasare, pe terenul formației CSM U23 București, urmând ca, peste două săptămâni, să joace tot „afară”, în Copou, cu Poli Iași. Buzoienii se află pe locul 9, cu 12 puncte din 15 partide.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentVIDEO. Calificare istorică pentru clubul buzoian de șah Pheonix
Articolul următorVIDEO. Începe liga secundă la futsal
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".