Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Bugetul echipei de volei masculin a SCM Gloria Buzău le-a permis buzoienilor să înregimenteze trei jucători străini. Este vorba de un brazilian, un venezuelean şi un bielorus, aşa cum a afirmat în conferinţa de presă tehnicianul grupării din Crâng, Răzvan Parpală. În lotul echipei de volei a SCM Gloria Buzău se află 16 jucători, dintre aceştia trei stranieri şi şase puşti crescuţi la CSS Buzău.

Reporter: Domn` profesor, câţi jucători străini aveţi în lot?
Răzvan Parpală, antrenor secţia de volei masculin a SCM Gloria Buzău: Trei jucători.
Reporter: Ne puteţi spune şi ce naţionalităţi sunt?
Răzvan Parpală: Un brazilian, un venezuelean şi încă un bielorus (n.r. mai multe detalii în video, începând cu min. 22:22). Alexander Szot este cel mai bun scorer, Mata Parra este primul din România la recepţia din servici şi Liaschynskas Stats în primii cinci din ţară.
Reporter: Consideraţi că primul eşalon din ţară, Divizia A1 este între primele cinci campionate din Europa?
Răzvan Parpală: Nu. Suntem departe. Trecem printr-o perioadă în care trebuie să investim în tineret.
Reporter: Nu se contrazic puţin spusele cu faptele? Adică avem trei jucători străini, iar din salariul unuia nu am putea plăti trei copii?
Răzvan Parpală: Contractul lui Szot nu este unul mare. (vezi aici contractul jucătorului de la SCM Gloria Buzău). Sunt echipe din România care plătesc mai bine pentru un asemenea jucător. Este greu pentru că din urmă nu vin copii. Cunosc jucători care termină liceul şi vor să meargă în Divizia A şi nu au unde din cauza străinilor. Noi avem şase buzoieni în lot, toţi crescuţi aici, la CSS Buzău. Dintre ei, îl avem pe Mărginean pe care încercă să-l creştem. Vreau să prindem play-off-ul, să-l pot folosi mai mult. E greu să faci faţa în campionatul naţional cu tineret, este foarte greu.

VIDEO | Conferinţă de presă SCM Gloria Buzău (dialogul de mai sus, începând cu minutul 22:22)

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.