Potrivit unei declaraţii a şefului secţiei de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău dată site-ului oficial al buzoienilor, gruparea antrenată de Vasile Tudose nu va juca primele meciuri din Liga a III-a pe teren propriu. George Timiş a spus că buzoienii vor fi nevoiţi să caute o alternativă şi că şansele de a disputa primele două meciuri de pe teren propriu pe cea mai mare arenă din Buzău sunt nule.
Motivul îl reprezintă schimbarea gazonului şi instalarea unei instalaţii de drenaj şi irigare. Lucrările au început la finele săptămânii trecute şi sunt programate să se încheie la sfârşitul lunii septembrie, lucrarea urmând a fi încheiată de o societate din Braşov.
„Nu se mai putea continua așa. Terenul a devenit din ce în ce mai prost, plin de denivelări. Poate de sus, din tribună, nu se vedea, dar ia să fi vorbit cu jucătorii… Se va monta un sistem de colectare a apei de ploaie, după care se va schimba integral și gazonul. Cel vechi va fi îndepărtat după care se vor aduce rulouri de gazon nou. Primele meciuri din turul campionatului nu le vom juca pe stadionul Gloria” – George Timiş pentru www.scmgloriabuzau.ro
Tulpan a vrut să schimbe gazonu` în 2012
Dan Tulpan, preşedintele defunctei FC Gloria Buzău a vrut să facă aceleaşi modificări care au loc în prezent, în urmă cu şase ani, când mai multe prim divizionare îşi aveau fieful în Crâng. Oficialul buzoian contactase UEFA, care era dispusă să vină cu o cofinanţare de 50%, diferenţa urmând să fie acoperită din bani publici, însă la momentul respectiv autorităţile locale nu au fost de acord cu această idee. în 2012, lucrările erau estimate la 160.000 de euro. În prezent, lucrarea este susţinută integral de către municipalitate.
Alternativa Metalul iese din discuţie. Joacă Gloria la Râmnicu Sărat?
Relaţiile dintre SCM Gloria Buzău şi Metalul Buzău nu sunt printre cele mai bune, mai ales după ce oficialii SCMGB au contactat o serie de jucători ai formaţiei antrenate de Vali Stan. Ulterior şi tehnicianul #EchipeiBuzoienilor a declinat oferta de a lua loc pe banca tehnică a „glorioşilor”, considerând gestul ca o trădare la adresa familiei Benga, cea care a sprijinit proiectul Metalul Buzău încă din faşă. Conflictul se pare că a început încă de la plecarea lui Timiş de la Metalul la SCMGB, despărţire care nu a avut loc în cele mai amiabile condiţii. Mai mult, Consiliul Judeţean sprijină Metalul Buzău, formaţie care a făcut perfomanţă în Liga 3 cu mai puţini bani decât vecinii din Liga 4, susţinuţi de Primăria Buzău. Dincolo de orice război „rece”, miza pare să fie stadionul „Cornel Negoescu” renovat recent printr-un proiect finanţat tocmai de municipalitate, dar acolo unde SCM Gloria Buzău „are interzis” de câteva luni bune. În ciuda solicitărilor făcute de reprezentanţii clubului Metalul către autorităţile locale, nici în momentul de faţă, juridic vorbind, nu se cunoaşte deţinătorul arenei secunde din Crâng. Astfel, SCMGB are şanse minime de a evolua pe „Cornel Negoescu” în stagiunea care va începe în toamnă. Ca alternative sunt stadionul „Partizanul” din Merei şi „Olimpia” din Râmnicu Sărat. Terenul din Merei are nevoie de mici retuşuri pentru reomologare, în timp ce Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău poate juca un rol decisiv în mutarea temporară a fotbaliştilor buzoieni în principalul stabiliment sportiv din Râmnicu Sărat. Afirmaţia este bazată pe relaţia strânsă de prietenie dintre Sorin Cîrjan, primarul râmnicean şi vicepreşedintele CJ Buzău, totodată şi pe suportul necondiţionat pe care Adrian Petre, şeful fotbalului buzoian, l-a dat în ultimul an celor de la SCM Gloria Buzău.