Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Campionatele Internaţionale de atletism ale României şi-au consumat cea de a 63-a ediţie în perioada 2-3 iuniei, la Cluj, acolo unde s-au reunit la start 252 de atleţi care au reprezentat opt ţări.

Sursă foto: Marina Baboi | Facebook

Proaspăt legitimată la SCM GLORIA BUZĂU, Mariana Baboi, eleva profesoarei Doina Voinea, a facut un concurs magnific învingând fără drept de apel în ambele probe în care a luat startul, 100m plat si 200m plat, aducând astfel în vitrina clubului buzoian primele medalii de aur, la seniori! Mai mult, în ambele probe Marina Baboi, a alergat cei mai buni timpi din carieră, 11,51s la 100m şi 23,81s la 200m, performanţe de top european U20, top unde vitezista buzoiană ocupă locul 3, la 100m şi locul 9, la 200m!

Sursă foto: Marina Baboi | Facebook

În acelaşi timp, sportiva „încorporată”, de la 1 iunie, la secţia condusă de profesorul Dumitru Tudorie,  a fost singura atletă dublă medaliată cu aur la această ediţie a Internaţionalelor României, îndeplinindu-şi baremurile de calificare atât la 100m cât şi la 200m la Campionatul Mondial U20 ce va avea loc în iulie, în Finlanda. A fost un cadou extraordinar pe care ş-i la oerit anticipat, pe 4 iunie sportiva buzoiană împlinnd 19 ani, ocazie cu care conducerea SCM Gloria Buzău îi urează un sincer „La mulţi ani!”.

Marina Baboi, prin prisma performanţelor obţinute, se instalează în fotoliul de lider naţional absolut al sprintului românesc dar şi de  lider balcanic absolut!

Gabriel Cernat | SCM Gloria Buzău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.