BOX | „Roboţelul de aur” în lacrimi la „europene”! Duţă: „Nu am văzut mafie ca-n box de când mă ştiu”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzoianca Steluţa Duţă suferă cumplit după Campionatul European de Box Feminin din Bulgaria. Multipla campioană naţională şi europeană a fost dezamăgită de arbitraj şi a părăsit ringul plângând după ce a fost eliminată în preliminarii de bulgăroaica Sevda Asenova. „Roboţelul de aur” a părăsit competiţia după ce arbitrii au acordat victoria sportive din Bulgaria, prin decizie unanimă.

Steluţa Duţă, cea mai cunoscută pugilistă din Buzău a părăsit Campionatul European de box feminin din Bulgaria încă din preliminarii. Arbitrii au hotărât, prin decizie unanimă ca victoria să îi aparţină adversarei originară din ţara vecină. Înfrângerea în faţa Sevdanei Asenova a fost greu „digerată” de buzoiancă, care a părăsit ringul plângând, fără să bată palma cu adversarul.

Campionatul European de box feminin se va încheia mâine, iar ediţia de anul acesta de la Sofia consemnează cea mai slabă reprezentaţie a buzoiencei în întrecerile continentale. Multiplă campioană la box, buzoianca a luptat în preliminarii împotriva sportivei din Bulgaria Sevda Asenova, la categoria 48 de kg. Duţa a contestat decizia federalilor şi a postat pe propria pagină de Facebook un text privitor la maniera în care a decurs prestaţia sa la Sofia.

„Mă doare sufletul pentru că numai eu știu cât m-am chinuit, câte sacrificii am făcut. Cât am muncit numai Dumnezeu știe lucru acesta. Și la Campionatul Mondial la fel mi s-a întâmplat. M-am apucat de acest sport să mă realizez prin multă muncă, dăruire și uite ce fac arbitrii! Nu au frică de Dumnezeu, nu am văzut mafie ca în box de când mă știu eu. Mare dreptate îi dau domnului Rudel Obreja din punctul ăsta de vedere. Corupție mare în box! Mafie mare! Mă doare sufletul rău!”
Postarea buzoiencei a primit sute de aprecieri şi mesaje de încurajare. Din câte se pare, Steluţa pare decisă să îşi agaţe mănuşile în cui după experienţa nefastă din Bulgaria.
Meciul intergral dintre Steluţa Duţă (ROU) şi Sevdana Asenova (BUL).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.