Buzăul „ţinteşte” Liga Naţională în 2014

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
foto-handbal
După doi ani în liga secundă, buzoiencele vor înapoi în Liga Naţională.

Deşi actuala stagiune a Diviziei A (n.r. al doilea eşalon) la handbal feminin nu s-a încheiat, şansele ca echipa Handbal Municipal Buzău să acceadă în prima ligă au scăzut dramatic, mai ales după ce elevele lui Romeo Ilie au pierdut confruntările cu principalele contra-candidate. Chiar şi aşa, oficialii buzoieni îşi doresc ca Lipan şi Compania să revină în prima divize, acolo unde nu demult echipa buzoiană era considerată o nucă „tare”. Rezultatele şi jocul prestat în actuala stagiune, precum şi fondul de investiţii minim în care au avut loc cele enumerate anterior dau speranţe conducătorilor buzoieni în ceea ce priveşte obiectivul următorului an competi­ţional.

Dublarea bugetului, sinonimă cu promovarea

Oficialii buzoieni au dezvăluit o parte din termenii care intră în ecuaţia ce ar urma să ducă HM Buzău din nou în prima ligă. Antrenorul Romeo Ilie a declarat că „un buget de 5 miliarde de lei (n.r vechi)” ar „rezolva” o parte din impedimentele drumului spre primul eşalon: „Sunt nişte bani care ne-ar permite să cernem un pic jucătoarele pe care le aducem la Buzău, şi totodată să ne impunem anumite condiţii. Am putea rezolva o mare parte din problemele care se ivesc când îţi stabileşti un asemenea obiectiv. Avem o trupă bună, care însă numeric, dar şi din alte puncte de vedere nu îndeplineşte toate criteriile unei promovări la pas”. Ştefan Miloş, preşedintele formaţiei buzoiene, a spus că repatrierea fostelor jucătoare care au îmbrăcat tricoul formaţiei din Buzău, pe vremea când aceasta evolua în prima ligă, ar fi un prim pas. Totodată, omul numărul 1 în organigrama echipei din Buzău îşi doreşte creşterea jucătoarelor tinere, din Buzău, pentru ca formaţia din localitate să se bazeze în timp doar pe handbaliste autohtone. „Noi facem eforturi mari ca să fim cu banii la zi şi ne calculăm până la ultimul leuţ bugetul, care, să fim drepţi, nu ne poate duce la ora actuală în prima ligă. Noi ne jucăm cartea până la final, însă numai Dumnezeu ştie deja ce se va întâmpla. Sezonul următor vom aborda discuţia din alte puncte de vedere. Dacă vom avea bugetul necesar, înseamnă că ne vom permite ca, pe lângă lotul format preponderent din jucătoare tinere, să aducem 3 – 4 handba­liste experimentate, care poate au mai fost la Buzău. Vom încerca să îmbinăm dorinţa de afirmare a celor mici cu experienţa jucătoarelor consacrate”, a precizat oficialul buzoian.

Publicul, cel mai important pion

Indiferent de eşalonul în care a evoluat, echipa locală de handbal feminin a strâns în ultimii ani mai mulţi suporteri în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, decât celelalte grupări din Buzău pe propriile arene. „Priza” pe care handbalistele antrenate de Romeo Ilie o are la public a încercat de-a lungul timpului să fie exploatată de diverşi oameni de afaceri şi din politică, care au făcut mai mult rău trupei de buzoience decât bine. Mai mult ca sigur, numărul mare de spectatori prezenţi la meciurile echipei de handbal feminin va fi unul dintre argumentele pe care oficialii grupării buzoiene le vor folosi în faţa autorităţilor locale şi a sponsorilor din mediul privat atunci când îşi vor alcătui bugetul pentru următoarea stagiune.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.